PTT'den Zigetvar kahramanları anısına anma pulu

ANKARA (AA) - PTT AŞ, Zi̇getvar kahramanları anısına "Türkiye-Macaristan Ortak Pul" konulu anma pulunu yarın satışa sunacak. PTT AŞ'den yapılan açıklamaya...

Google Haberlere Abone ol
PTT'den Zigetvar kahramanları anısına anma pulu

ANKARA (AA) - PTT AŞ, Zi̇getvar kahramanları anısına "Türkiye-Macaristan Ortak Pul" konulu anma pulunu yarın satışa sunacak.

PTT AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Türk-Macar dostluğunu vurgulamaya ve Zigetvar kahramanlarını anma amacıyla 1566 Zigetvar Kuşatması’nın 450’nci yıldönümü anısına "Türkiye-Macaristan Ortak Pul" konulu anma pulu 3,20 lira, 2 puldan oluşan anma bloku 7,25 lira, ilk gün zarfı 7,25 lira bedelle yarın PTT AŞ işyerleri, www.filateli.gov.tr web adresi ve filateli cep uygulamasında satışa sunulacak. "Türkiye-Macaristan Ortak Pul 07.09.2016 Ankara" ibareli ilk gün damgası ise aynı gün PTT Pul Müzesi’nde kullandırılacak.

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Türkler ve Macarların, Avrupa tarihine önemli katkılar sağlayan iki büyük millet olduğunu vurgulayarak, bugün Türkler ve Macarların, tarih, dil ve kültürel yakınlıktan kaynaklanan ortak unsurlarını öne çıkararak iş birliğini çeşitlendirme azmi sergilediklerini bildirdi.

Zigetvar Kuşatması’nın 450’nci yıldönümünde, bu tarihi olay sırasında karşı saflarda yer alan Kanuni Sultan Süleyman ile Mikloş Zirinyi’nin ölüm yıl dönümlerinde Zigetvar’daki törenlerde birlikte anıldığını ifade eden Bozgeyik, "Bu anma törenleri, Türkiye ve Macaristan arasındaki tarihi dostluğun pekişmesine vesile olmaktadır. PTT AŞ olarak 1566 Zigetvar kahramanları anısına 'Türkiye-Macaristan Ortak Pul' konulu anma pulu ve ilk gün zarfını 7 Eylül’de tedavüle çıkaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar