PTT'den "Dünya Çevre Günü" konulu anma pulu

ANKARA (AA) - Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), "Dünya Çevre Günü (Geri Dönüşüm)" konulu anma pulunu 5 Haziran'da satışa sunacak. PTT AŞ'den yapılan...

Google Haberlere Abone ol
PTT'den "Dünya Çevre Günü" konulu anma pulu

ANKARA (AA) - Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), "Dünya Çevre Günü (Geri Dönüşüm)" konulu anma pulunu 5 Haziran'da satışa sunacak.

PTT AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Dünya Çevre Günü (Geri Dönüşüm) konulu anma pulu 5 Haziran'da 1,6 lira bedelle, söz konusu pula ait ilk gün zarfı ise 2,5 lira bedelle PTT iş yerlerinde, "www.filateli.gov.tr" adresi ile filateli cep uygulamasında satışa sunulacak.

Söz konusu filatelik ürünlerin satışıyla aynı tarihte Yenişehir PTT Merkez Müdürlüğünde "Dünya Çevre Günü (Geri Dönüşüm) 05.06.2017 ANKARA" ibareli ilk gün damgası kullandırılacak.

Açıklamada, dünya nüfusunun artması, bununla birlikte tüketim alışkanlıklarının değişmesinin doğal kaynakların günden güne azalmasına sebep olduğu belirtilirken, bu durumun farkında ülkelerin ileride yaşanabilecek enerji krizlerinin önüne geçebilmek ve kaynak israfını önlemek amacıyla çeşitli yöntemler geliştirerek atıkları tekrar üretime kazandırdığı kaydedildi.

Yeniden değerlendirme imkanı bulunan atıkların çeşitli yöntemlerle hammadde olarak tekrar kullanılabilir hale getirilmesini ifade eden geri dönüşümün doğa için de önemli bir unsur olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Örneğin 1 ton kağıt atığın geri dönüşümü ile 17 ağacın kesilmesi önlenmekte, 1 ton plastik atığın geri dönüşümü ile yüzde 95 oranında enerji tasarrufu sağlanmakta, 1 ton cam atığın geri dönüşümü ile 100 litre petrol tasarrufu elde edilmektedir. PTT AŞ tarafından doğal kaynakların korunması, çevre kirliliğinin azaltılması ve toplum sağlığının korunmasına katkı sağlanması adına 'Dünya Çevre Günü (Geri Dönüşüm)' konulu, yüzde 50 geri dönüşümlü kağıt kullanılarak hazırlanan anma bloku ile ilk gün zarfı 5 Haziran 2017 tarihinde tedavüle sunulacaktır."

Yorumlar