PTT Kargo Cumartesi açık mı? PTT Kargo hafta sonu çalışıyor mu?

PTT Kargonun hafta sonu veya Cumartesi-Pazar günü mesai durumunun ne olduğu, hafta sonu çalışıp çalışmadığı konusu merak ediliyor. PTT Kargo Cumartesi günü çalışıyor mu, açık mı, hafta sonu dağıtım yapıyor mu, 21 Ocak Cumartesi kaça kadar açık?

Google Haberlere Abone ol
PTT Kargo Cumartesi açık mı? PTT Kargo hafta sonu?

PTT Kargo hafta sonu mesaisi nasıl işliyor, açık mı, çalışıyor mu soruları merakla soruluyor. PTT Kargo saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor, mesai saatleri nedir, hafta içi ve hafta sonu mesai saatleri değişiyor mu soruları kargo işlemleri olan vatandaşlar tarafından merakla soruluyor. Kargo işlerini PTT aracılığıyla çözmeye çalışan vatandaşlar, çalışma saatlerini merak ediyor. Peki, PTT Kargo Cumartesi açık mı? PTT Kargo hafta sonu çalışıyor mu?

PTT KARGO CUMARTESİ AÇIK MI?

PTT Kargo dağıtım saatleri de öğlen arası vermeyen şubeler için 08:30 ile 17:00 arasında; öğlen arası veren şubelerde ise 08:30 ile 16:30 arasındadır.

PTT Kargo ile ilgili en çok merak edilen konular arasında hafta içi/hafta sonu mesai saatleri bulunuyor. Bu içeriğimizden çalışma günleri ve kargo’nun açılış kapanış saatleri hakkında bilgi alabileceğiniz gibi, başlangıç/bitiş saatlerini de öğrenebilirsiniz.

PTT, 170 yılı aşan geçmişi ile Türkiye’nin en köklü devlet kurumlarından biridir. Günümüzde birçok alanda hizmet veren bir anonim şirkete dönüştürülmüştür.

PTT, yani Posta ve Telgraf Teşkilatı; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı genel müdürlük seviyesinde bir devlet kurumudur.

Türkiye’nin posta örgütü olan PTT’yi internet ve akıllı telefonlar icat edilmeden önce mektuplarla, ankesörlü ve jetonlu telefonlarla, telgraflarla tanıyoruz.

PTT Kargo Cumartesi dağıtım yapıyor mu, açık mı?
PTT Kargo Cumartesi dağıtım yapıyor mu, açık mı?

 

PTT kargonun 82 adet PTT başmüdürlüğü, 1019 merkez şube, 2729 adet alt şubesi ve 506 adet acentesi bulunmaktadır.

Burada yaklaşık olarak 4250 üzeri şubeye denk gelmektedir. Bu şube sayısını her yıl fazlalaştıran PTT olmayan yerlerde de şube açarak PTT kargo hizmetlerini her yerde olmasını amaçlamaktadır.

PTT Kargo 08:30-12:30/13:30-17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

PTT şubeleri sabah 8.30'dan 12.30'a kadar işlem alıyor. 1 saatlik öğle arasının ardından saat 13.30'dan 17.30'a kadar işlem alıyor ve kapanıyor.

Merkez PTT şubeleri dışında tüm PTT'ler cumartesi günü kapalıdır. Sadece belirli bölgelerdeki PTT şubeleri cumartesi günü 13.30 kadar hizmet vermektedir.

PTT Kargo, 3 Temmuz 2008 yılında PTT tarafından hizmete açılmış bir kargo taşımacılığı firmasıdır.

Tüm Türkiye'de hizmet vermektedir. Kargoları ücretlendirirken uzaklığa göre ücret sunmadıkları için, alanında en ucuza hizmet veren firmalardandır. PTT Kargo dağıtım saatleri, PTT Kargo çalışma saatleriyle aynı olacak şekilde ayarlanmıştır.

Buna göre PTT Kargo dağıtım saatleri de öğlen arası vermeyen şubeler için 08:30 ile 17:00 arasında; öğlen arası veren şubelerde ise 08:30 ile 16:30 arasındadır.

PTT Kargo Çalışma Saatleri 2022 - Hafta İçi/Haftasonu Dağıtım Saatleri

PTT Kargo çalışma saatleri hafta içi her gün sabah tam 08.30’da başlar ve 12.30’a kadar devam eder. Bu saatten sonra ise bir saatlik bir mola veren Kargo daha sonra öğlen 13.30’da mesaiye başlar. Kapanış saati olan 17.00’a kadar hizmet vermeye devam eder. PTT Kargo genel müdürlükleri hafta sonu sadece Cumartesi günü de hizmet vermektedir. Genel itibariyle bu müdürlüklerin çalışma saati 09:00 ile 19:30 arasıdır ve öğle tatili bulunmaz. Ancak kargolarınız dağıtıma çıkmamakla birlikte, şayet şubeye teslimatı yapılmış ise bizzat gidip kendiniz teslim alabilirsiniz. Harici olarak diğer PTT kargo şubeleri hafta sonu hizmet vermezler.

PTT Kargo merkez binası, Şehit Teğmen Kalmaz Caddesi, No: 2, Pk: 06101, Ulus, Altındağ, Ankara adresinde bulunmaktadır. PTT Kargo merkez şubesine 312 509 50 00 numaralı telefon aracılığıyla veya 312 309 51 44 faks numarasıyla erişebilirsiniz.

PTT kargo ile işlem yapmak doğal olarak bütün vatandaşlar için daha güvenilir bir işlem oluyor. Çünkü devlet güvencesiyle kargolarını gönderen vatandaş, sorunlu kargo şirketleriyle uğraşmak zorunda kalmıyor. 

Pandemi döneminde kargo şirketlerinin neden olduğu mağduriyetlerin aşırı derecede artması, rahatsızlığın büyümesi PTT kargoya olan güvenin temel kaynağını oluşturuyor. 

KURBAN BAYRAMINDA

PTT Kargo Kurban Bayramında dört gün boyunca kapalı olacak. Bayramın bitiminden sonra yani 9-10-11-12 Temmuz günlerinden sonraki 13 ve 14 Temmuz günlerinde ise kısmi olarak çalışacak. 15 Temmuz'da ise resmi tatil olduğu için tamamen kapalı olacak. 16 Temmuz Cumartesi günü ise yine kısmen çalışacak. Öğleden sonra tatil olacak.


 

Yorumlar

Burhan ivelik Ptt kargo balıkesir edremit şubesi cumartesi günleri kaca kadar acik
Kadir Polat Akşam saat 18.30 oldu hala kargom gelecek. Sabahtan beri eve hapsoldum Böyle çalışma olmaz.