PS 5 Türkiye'de yeniden satışa sunuldu ama bitti

Dünyaca ünlü oyun markası PlayStation 5 ve PlayStation 5 Dijital Sürüm Türkiye'de yeniden satışa sunuldu; ancak kısa sürede tükendi.

Google Haberlere Abone ol
PS 5 Türkiye'de yeniden satışa sunuldu ama bitti

PlayStation Türkiye, geçtiğimiz gün PS5'in fiyatını 7.499 TL PS5 Dijital Sürüm'ün fiyatını ise 5.999 TL olacağını açıklamıştı. Merakla beklenen dijital sürüm bugün resmi olarak satışa sunuldu. Ancak tüm mağazalarda PS5'in stokları bir anda tükendi.

Türkiye'ye kaç adet PS5 geldiği henüz açıklanmadı. Ancak bu stok tahmin ettiğiniz gibi 3-4 tane değildir. PlayStation 5 tüm dünyada adeta peynir ekmek gibi satıyor. Rakibi Xbox ise maalesef ki ülkemizde ilgi görmedi. Çıktığı günden bugüne Xbox Series X ve Series S konsolları resmi satış fiyatından alınabiliyor.

PlayStation 5'in Türkiye'de bir daha ne zaman stoklara gireceği ise henüz bilinmiyor. Tüm dünyada stok sorunu yaşayan PS5, muhtemelen Nisan-Mayıs aylarına kadar bulunması imkansız olacak.

Avrupa'da Dijital Sürüm için 399 euro ve Diskli sürüm için 499 Euro talep eden PlayStation cephesi, Türkiye'de makul bir seviye izledi diyebiliriz. Bu fiyatlar yine de çok görünüyor. Ancak bu denli yok satan soklara girdiği an tükenen bir konsolun fiyatının düşmesini beklemek çok büyük hata olur.

Şimdi gözler Xbox Türkiye'ye çevrildi. Muhtemelen PS5'in 5.999 TL'lik fiyatı karşısında büyük bir indirim görebiliriz.

Kaynak: Tekonolojioku.com

Yorumlar

adıgüzel nerede satışa sunuldu göremeden bitirdiler demekki