"Profesyonel olduğumda Avrupa'yı düşünüyordum"

- Altınordulu futbolcu Çağlar Söyüncü: - "Hayırlısıyla Altınordu'yu ve Türkiye'yi Avrupa'da en iyi şekilde temsil edeceğim" - "Avrupa hedefimi gerçekleştirdiğim için gururluyum"

Google Haberlere Abone ol
"Profesyonel olduğumda Avrupa'yı düşünüyordum"


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Almanya Birinci Futbol Ligi'ne (Bundesliga) yükselen Freiburg'a transferi sadece imzaya kalan Altınordu'nun genç savunma oyuncusu Çağlar Söyüncü, yetiştiği kulübü ve Türkiye'yi Avrupa'da en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Çağlar Söyüncü, eksikleri olmasına rağmen kendisi adına güzel bir sezonun geride kaldığını ifade etti. Eksikleri için daha fazla çalışacağını kaydeden Çağlar, şöyle konuştu:

"Takım olarak geçen seneye göre uyum sorunu yaşadığımızı söyleyebilirim. Gol bölgelerinde etkili olamadık. Tecrübesizliğimizden faydalanan rakiplerimize pozisyonlar verdik, gol yedik. Altınordu 1-2 yıl içinde kendi evlatlarıyla birçok Avrupa kulübüne oyuncu satacak ve Süper Lig'e çıkacaktır ama biraz daha sabır diyorum. PTT 1. Lig'de yabancısız oynayan tek takımız. İnşallah Altınordu için her şey güzel olacak."

Altınordu'nun futbolcu yetiştirme misyonunun en üst seviyedeki meyvesi olduğunu ifade eden Çağlar, Avrupa hedefiyle ilgili şunları söyledi:

"Başkanımız Seyit Mehmet Özkan'ın kendisine verdiği söz vardı, onu da gerçekleştirdiğim için mutluyum. Beni sevenlere çok teşekkür ediyorum. İlk profesyonel olduğumda da Avrupa'yı düşünüyordum. Avrupa hedefini gerçekleştirdiğim için mutluyum. Orada daha çok eğitimle gelişeceğimi düşünüyordum. Çok şükür olsun bana nasip oldu. Hayırlısıyla Altınordu'yu ve Türkiye'yi Avrupa'da en iyi şekilde temsil edeceğim."


- Altınordu'nun genç yetenekleri

PTT 1. Lig'de 2015-2016 sezonunun en genç ekibi olan Altınordu'nun altyapısından yetişen iki yıldızı Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder, gelecek sezon kariyerlerini Bundesliga ve Süper Lig'de sürdürecek.

İki sezon önce Altınordu'nun pilot takımı Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Gümüşordu'da mücadele eden Çağlar Söyüncü, son 2 sezonda gösterdiği performansla A Milli Takım'a kadar yükseldi. Genç oyuncunun yeni takımı bu sezon Almanya'da Bundesliga'ya çıkan Freiburg olacak.

Çağlar, önümüzdeki günlerde Almanya'da sağlık kontrolünün ardından resmi sözleşmeyi imzalayacak.

PTT 1. Lig'de bu sezon en genç golcü olan Cengiz Ünder de kariyerine Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'de devam edecek. Bucaspor altyapısından sonra Altınordu'da profesyonel olan 19 yaşındaki Cengiz, İzmir temsilcisiyle 51 lig maçında 11 gole imza attı. Cengiz, 18 ve 19 yaş altı milli takımlarında 18 kez forma giydi.

Yorumlar