Prof. Dr. Yusuf Yılmaz kimdir, nerelidir?

Prof. Dr. Yusuf Yılmaz kimdir, nerelidir, kaç yaşında uzmanlık alanı nedir, soruları son günlerde sık sorulmaya başladı. Özellikle de koronavirüs salgını nedeniyle Pof. Dr. Yılmaz'ın da görüşleri de kamuoyunda merak konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Yusuf Yılmaz kimdir, nerelidir?

Prof. Dr. Yusuf Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nerelidir, nereden mezun oldu, ihtisas alanı nedir? İşte Prof. Dr. Yusuf Yılmaz biyografisi: 

Prof. Dr. Yusuf Yılmaz İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanıdır. Şu anda Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

41 yaşında olan Yusuf Yılmaz 1978 yılında Rize’de doğdu.

İlk orta ve lise eğitimini memleketi Rize'de tamamladı.

1996 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandı. 2002 yılında buradan mezun oldu.

Aynı yıl tıpta uzmanlık sınavını kazanarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girmiş, 2007 yılında ‘İç Hastalıkları Uzmanı’ oldu. 

Kısa bir süre zorunlu hizmet görevini yerine getirerek 2008 yılında kazandığı yan dal sınavı ile Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı’nda yan dal uzmanlık eğitimine başladı.

2011 yılında ‘Gastroenteroloji Uzmanı’ da olan ve aynı yıl Doçentlik sınavını da başarıyla veren Yusuf Yılmaz 2012 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne ‘Öğretim Üyesi’ olarak atandı.

2017 yılında tıp fakültesine atanan en genç ‘profesör’ oldu.

2018 yılında dünyada 'Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk' arasına girdi. 

Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın uluslararası yabancı dergilerde yayımlanmış 150’ye yakın bilimsel araştırması bulunuyor.

Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın uluslararası yabancı dergilerde yayımlanmış 150’ye yakın bilimsel araştırması bulunmaktadır. Uluslarası bir kuruluş olan Webometrics 2016 verilerine göre Dr. Yusuf Yılmaz, Türkiye’deki tüm bilim insanları içerisinde (sadece tıp alanında değil) 223. sıraya yerleşme başarısına bu genç yaşında ulaşmıştır.

Dr. Yusuf Yılmaz 2007 yılında henüz dahiliye asistanı iken yağlı karaciğer hastalığı ile ilgili özgün çalışması nedeniyle Türkiye Hepatoloji Vakfı Zafer Paykoç Ödülü’nü almıştır. 2008 yılında Uludağ Üniversitesi Yayın Özel Ödülü, 2010 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Üstün Başarı Ödülü, 2011 yılında Marmara Üniversitesi En Yüksek Yayın Permormans Ödülü, ayrıca birçok ulusal ve uluslararası kongreden araştırma ödülü sahibi olmuştur. Ülkemiz için oldukça prestijli ödüller arasında gösterilen Eczacıbaşı Bilim Teşvik Ödülünü 2011 yılında, Bayındır Tıp Teşvik Ödülünü 2012 yılında almıştır.

Google Akademik 2018 verilerine göre >30 h endeksi ve 4000 alıntılanma sayısı ile ülkemizin en iyi akademisyenleri arasında gösterilmektedir. 

Bilimsel araştırmaları yağlı karaciğer hastalığının taranması, teşhisi, şiddetinin belirlenmesine  yarayacak invazif olmayan yöntemlerin keşfedilmesine ve klinik kullanımına ilişkindir. Yağlı karaciğer hastalığındaki bilimsel araştırmaları ile ülkedeki en deneyimli hekim olan Prof. Dr. Yusuf Yılmaz bazı çalışmaları ile dünya literatüründe de öncü olmuştur.

Yüksek özverili çalışmaları sayesinde alanında sadece dünyaca ünlü bilim insanlarının davet edilerek derlemelerinin yayımlandığı prestijli dergilerde yazar olma başarısını göstermiştir. Bütün bu başarılar sayesinde uluslararası NASH komitesine seçilen Avrupa’dan sayılı birkaç bilim insanından biridir. Ayrıca Avrupa Karaciğer Araştırmaları Derneği, Amerikan Karaciğer Araştırmaları Derneği, Amerikan Kronik Karaciğer Vakfı üyeliği bulunmaktadır. 

Hepatology,  Journal of Hepatology, Alimantary Pharmacology and Therapeutics, Diabetes Care , Metabolism gibi 50’den fazla uluslararası dergide hakemlik görevi bulunmaktadır. Çeşitli yıllarda en iyi hakem, en fazla alıntı yapılan araştırma, en çok alıntı yapılan derleme sahibi bilim insanı başarısını da göstermiştir.

Türkiye’de  Fibroscan kullanımında en deneyimli kişi olan Prof. Dr. Yusuf Yılmaz,  bu deneyimini gerek  yurt içinde gerekse yurt dışında hekimlere yönelik eğitim kurslarıyla meslektaşlarıyla paylaşmaktadır.

Yorumlar