Özden Zeynep Oktav kimdir, nerelidir, kaç yaşında, hangi partili?

Özden Zeynep Oktav kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları son dönemlerde merakla cevap arayan sorular oldu. Medeniyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Özden Zeynep Oktav kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Google Haberlere Abone ol
Özden Zeynep Oktav kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Özden Zeynep Oktav kimdir, hangi partili, nerelidir, kaç yaşında ve mesleği nedir? Oktav son dönemlerde çıktığı televizyon kanallarında yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çeken isimler arasında yer alıyor. Oktav'ın gündemdeki konuları farklı yaklaşımlar ortaya koyan yorumları izleyiciler tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Medeniyet Üniversite Öğretim Görevlisi Özden Zeynep Oktav kimdir, hangi partili, nerelidir, kaç yaşındadır, ihtisas alanı nedir?

Özden Zeynep Oktav kimdir? Nerelidir?
Özden Zeynep Oktav

 

Özden Zeynep Oktav 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde doktorasını yaptı. Doktora konusu ise Milletler Cemiyeti Gündeminde Türkiye'ydi.

Geçmişten günümüze Türkiye ve Ortadoğu İlişkileri üzerine bir çok makale yayınlamıştır.

2011 yılında YÖK bursu ve 2013 yılında Tübitak bursu ile Cambridge ve St. Andrews üniversitelerinde misafir araştırmacı olarak çalışmalar gerçekleştirmiştir.

1984 yılında Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı, 1987 yılında aynı üniversitede Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü Yüksek Lisans, 1992 yılında ise Boğaziçi Üniversitesinde doktora çalışmalarını tamamlamıştır. 2006 yılında Doçent olmuştur.

Özden Zeynep Oktav aslen Afyonkarahisar’lıdır, ancak doğum yeri ve doğum tarihi bilgilerine ulaşılamamıştır.

VATANSEVER TEPKİSİYLE GÜNDEM OLMUŞTU

Özden Zeynep Oktav, vatansever tepkisiyle gündeme gelmişti.

2020 yılında HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yazdığı kitaptan uyarlanan tiyatro oyununu seyretmeye giden eşi Dilek İmamoğlu'na yönelik eleştiriler üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Benim eşim, iyi eğitim almış, üniversite bitirmiş, masteri olan doktorası olan bir Türk kadını. Benim eşim, nereye gideceğini bilir" ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu'nun açıklamasına tepki gösteren Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav da sosyal medya hesabından unvanını silerek, "Ekrem İmamoğlu'nun demecinden sonra profilimde yer alan 'Prof. Dr.' unvanımı sildim. Unvanlar gelip geçicidir, esas olan vatanseverliktir" paylaşımı yapmıştı.

Özden Zeynep Oktav, herhangi bir partide siyaset yapmıyor.

OKTAV'DAN SİYASET EĞİTİMİ

Yorumlar