Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı enstitüye verildi

İSTANBUL (AA) - Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismi, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü'ne verildi. Sancar'ın İÜ'yü...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı enstitüye verildi

İSTANBUL (AA) - Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismi, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü'ne verildi.

Sancar'ın İÜ'yü ziyareti kapsamında, İÜ Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü'nün açılış töreni de gerçekleştirildi.

Törende konuşan enstitü müdürü Prof. Dr. Uğur Özbek, 71 yıllık enstitüye Prof. Dr. Aziz Sancar’ın isminin verilmesinden onur duyduklarını ve bundan sonraki çalışmalarını onun danışmanlığında yapacaklarını belirtti.

Prof. Dr. Aziz Sancar ise, "Bu benim için büyük bir onurdur, nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum. Umarım bu enstitüde büyük araştırmalar ve keşifler yapılır, benden daha başarılı bir insan yetişir ve onun da ismini koyarsınız." dedi.

Enstitüde öğretim üyeleriyle bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Sancar, onlara tecrübelerini aktardı. Toplantıda, gelecekte hayata geçirilebilecek bilimsel projeler hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

Yorumlar