Prof. Dr. Ali Demirsoy kimdir, nerelidir?

Prof. Dr. Ali Demirsoy kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları Halk TV'de katıldığı programda kullandığı iğrenç ifadelerden sonra sık sık sorulmaya başlandı. Peki, kimdir bu Ali Demirsoy?

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Ali Demirsoy kimdir, nerelidir?

Prof. Dr. Ali Demirsoy kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ihtisas alanı nedir? Bu sorular, Demirsoy'un Halk TV ekranlarında kullandığı şoke edici ifadelerden sonra vatandaşlar tarafından sorulmaya başlandı. Peki, Ali Demirsoy kimdir? İşte detayları:

Ali Demirsoy, Halk TV'de Gürkan Hacır'ın yönettiği programda yaptığı açıklamalarla bir anda gündem oldu. Çin'de ortaya çıkan koronavirüsün önlenebileceğini ileri süren Demirsoy, kendisine yetki verilmesi halinde virüsü ilginç bir yöntemle engelleyebileceğini söyledi. Demirsoy, virüse yakalanan hastaların öldürülmesi gerektiğini savundu. Bunu söylerken de "öldürmek" ifadesi yerine "itlaf" kelimesini kullanması ise tepkilere neden oldu. 

Prof. Ali Demirsoy aslen Erzincanlı'dır. Ali Demirsoy, Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde 1945 yılında doğdu. 

Çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Ali Demirsoy, 1956’da ilkokulu kendi köyünde okumuş ardından Ankara Gazi Lisesi ve Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Tabii İlimler bölümünden mezun oldu. 

Üniversite döneminde petrol aramada stajını tamamlayan Ali Demirsoy 1966 senesinde ise Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde asistan oldu.

1971’de Doktor aynı sene DAAD’dan almış olduğu burs ile Almanyada Lisan okuluna devam etti.

Humboldt bursunu kazanmış Hamburg Üniversitesi, Paris ve Londra’daki araştırma enstitülerinde çalıştı. 

Birleşmiş Milletler’in finanse ettiği bir derin deniz araştırmasına katılmış Kuzey Kutbu ve Grönland’da, İzlanda civarında, oseonografik, yavru balık ve deniz akımlarını inceleyen bir bilimsel araştırmada yer aldı. 

1978 yılında Hacettepe Üniversitesi’ne atanan Ali Demirsoy 1980-1981 yıllarında Zooloji Bölüm Başkanlığı, 1981-1982 yılları arasında da Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığı yapmıştır. 1982 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor.

Ders kitabı, araştırma, deneme ve bilimsel roman tarzı çok sayıda kitabı vardır.

Türkiye faunasının yanısıra, çevre, biyolojik çeşitlilik ve biyoloji eğitimi ile ilgili çalışmaları ve girişimleri oldu. 

Prof. DR. Ali Demirsoy kimdir nerelidir
Prof. DR. Ali Demirsoy 

 

1994 senesinin Ocak ayında Antalya’da bilim çalışmalarını gerçekleştirdiği dönemde eşi ve iki oğlu kendisini görmek için yola çıkmış ancak sarhoş bir taksi şoförünün sebep olduğu kaza sonucu yaşamlarını yitirmişlerdir.

Kendisini doğa ve bilime adayan Ali Demirsoy 12 yıl sonra 2006’da Erzincan Kemaliye ilçesinde Çukurova Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan Funda Kaya ile evlendi.

Prof. Dr. Ali Demirsoy son olarak katıldığı Halk TV ekranlarında kullandığı ifadelerle herkesi şoke etmişti. 

Demirsoy, virüse yakalanan ilk hastaların öldürülmesi gerektiğini savunarak onu dinleyenleri şaşırtmıştı.

Gürkan Hacır'ın yönettiği programa çıkan Biyolog Ali Demirsoy, "Bu salgını önleyebilirdiniz" çıkışında bulunarak, çözüm olarak da Çin'de ilk hastalar ortaya çıktığında onların bir adaya götürülerek öldürülmesi gerektiğini söyledi. Demirsoy'un insanları öldürmek ifadesinin yanında bir de normalde hayvanlar için kullanılan "itlaf" kelimesini kullanarak, "İtlaf edebilseydiniz önleyebilirdiniz" şeklinde konuşması ise tepki çekti. 

 Kaynak: SonHaberler

 

Yorumlar

korona BERFİN dik duruşun var.kültürlüsünde.eğitimle alakalı değil.JÜRİYİ rahatsız edende BU EMEL GİBİ DİK DUR KEMAL beyden beklemezdim.bu davranışları. SU nedirki yaa .berfin seni beğendim.