Probiyotik kullanırken dikkat!

Vücuda olan yararı kesin olarak bilinen probiyotikler, mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalı.

Google Haberlere Abone ol
Probiyotik kullanırken dikkat!

Probiyotik, insanlara ve hayvanlara faydaları olan yutulabilir veya yenilebilir canlı mikroorganizmalara (bakteri veya maya) verilen addır.

Probiyotiklerin sindirim sistemine olan faydaları saymakla bitmez.

Kullanılan antibiyotikler vücuda yararlı olan bakterileri de öldürdüğünden, probiyotikler kaybolan bu yararlı bakterileri yerine koymaya yardımcı olur. Probiyotiklerin ilaçlar gibi çok sıkı denetimlerden ve regülasyonlardan geçmediği için ürünün ürün etiketinde yazan bakterileri içerip içermediği, ürünün etki gösterebilmesi için yeterli sayıda bakteri içerip içermediği ve ürünün içindeki bakterilerin sindirim kanalında ulaşmaları gereken yere kadar ulaşabilmeleri için gerektiği kadar yaşayıp yaşayamadıkları konularında herhangi bir kesinlik yoktur.

Probiyotik kullanımı özellikle bazı sağlık problemlerinde başarıyı getirmekle beraber, pek çok diğer hastalıkta hala bu 'yararlı mikroorganizmaların' faydasını gösteren yeterli sayıda kuvvetli kanıt gösterilememiştir. Probiyotiklerin her bireyde aynı başarılı sonuçları göstermediği dikkate alınacak olursa, probiyotik kullanımının mutlaka hekim kontrolünde ve önerileri doğrultusunda kullanılması tavsiye edilmektedir.

Yorumlar