Prizren 4. Uluslararası İş Forumu

- Yerel ürünlerin tanıtımını amaçlayan forum, Türkiye'den 90'a yakın iş adamının katılımıyla başladı

Google Haberlere Abone ol
Prizren 4. Uluslararası İş Forumu

PRİZREN (AA) - Yerel ürünlerin tanıtımını amaçlayan 4. Uluslararası İş Forumu, Türkiye'den 90'a yakın iş adamının katılımıyla Kosova'nın güneybatısındaki Prizren kentinde başladı.

Forumun açılışına Kosova Ticaret ve Endüstri Bakanı Bajram Hasani, Yenilik ve Girişimcilik Bakanı Besim Beqaj, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Kujtim Gashi, Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Lulzim Kabashi, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, forumun Proje Koordinatörü Levent Buş, Kosovalı milletvekilleri ve iş adamları katıldı.

Kosova Ticaret ve Endüstri Bakanı Hasani, forumda yaptığı konuşmada, bakanlık olarak bu ve benzeri etkinliklere destek olduklarını ifade ederek, işletmelerin tanıtımı, ihracatın büyümesi, iş atmosferinin iyileştirilmesi, istihdam sağlanması, bölgesel ve uluslararası düzeyde iş ağı oluşturulması yönündeki etkinliklere önem verdiklerini söyledi.

Yenilik ve Girişimcilik Bakanı Beqaj da bakanlığın 10 milyon avroluk bütçesinden 9 milyon avrosunun özel sektörün desteğine yönelik olduğunu belirterek, fikirlerin hayata geçirilmesi noktasında bakanlığın kapısının işletmelere açık olduğunu kaydetti.


- Türkiye'den 90'a yakın iş adamı katılıyor


Uluslararası İş Forumu'na, Türkiye'den 90'a yakın iş adamının yanı sıra Kosova, Arnavutluk, İtalya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya, Karadağ, Norveç ve Belçika'nın farklı sektörlerinden 140 firma ve 300'e yakın iş adamı katılıyor.

Eskişehir Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Muzaffer Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, foruma 4'üncü kez katıldıklarını belirterek, "Türkiye'den katılım son derece önemli. Her şeyden önce kan bağımızın olduğu bir yer. Burada şehrimizin markaları var. Karşılıklı olarak bir şeyler yapılmasında çok büyük fayda var. Daha fazla ticaret yapmamız lazım." ifadelerini kullandı.

29 Ekim'e kadar sürecek forum kapsamında, şirket temsilcileri birebir görüşmeler yapma, fuar ve konferanslara katılma imkanı da bulacak.


Yorumlar