Prenses Diana 20. ölüm yıldönümünde anıldı

Fransa’nın başkenti Paris’te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana 20’inci ölüm yıldönümünde hem Paris’te, hem de İngiltere’de anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Prenses Diana 20. ölüm yıldönümünde anıldı

Fransa’nın başkenti Paris’te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana 20’inci ölüm yıldönümünde hem Paris’te, hem de İngiltere’de anıldı.

Mısırlı işadamı Dodi el Fayed’le Fransa’nın başkenti Paris’te 31 Ağustos 1997’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana’nın 20’inci ölüm yıldönümünde hem Paris’te, hem de İngiltere’de anıldı. iki oğlu Prens William ve Harry, 30 Ağustos’ta Kensington Sarayı’nda annelerinin ölümünün 20. yıl dönümü nedeniyle düzenlene töreninde hazır bulundu. Kensington Sarayı önüne ziyaretçiler tarafından bırakan çiçekler Prenses Diana’nın aradan geçen bunca yıla rağmen unutulmadığını gözler önüne seriyor.

Prens Charles ve aristokrat bir aileden gelen Diana Lady Diana 24 Şubat 1981’deki nişanlarının ardından 19 Temmuz 1981’de evlendi. Tüm dünyadan naklen verilen düğün binlerce kişinin gözü önünde gerçekleşen düğün töreninde Lady Diana mahcup tavırlarıyla herkesin sevgisini kazandı. Galler Prensesi olan Diana Spencer evliliğinin ilk aylarında hamile kaldı. 21 Temmuz 1982’de Prens William doğunca hem Kraliyet ailesi hem de Lady Diana, erkek çocuk doğurduğu için çok sevindi. Evliliğinde yaşadığı sorunlar yüzünden Prenses Diana bir tür yeme bozukluğu olan bulimia hastalığına yakalandı. 1982 yılında Prens Harry’nin doğumuyla 2. kez anne oldu.

Kraliçe 2. Elizabeth ve eşi Prens Charles tarafından sık sık eleştirilen, tavırları, kıyafetleri ve samimiyeti ile hep yargılanan Diana, eşinin Camilla’yla olan ilişkisine ve yaşadığı onca şeye dayanamayarak sonunda isyan etti. 1992 yılında fiilen ayrılan çift, bu olaydan 9 ay sonra 28 Ağustos 1996’da resmen boşandı.

Boşanmanın ardından Diana’nın Majesteleri unvanı geri alındı. Artık yalnızca Galler Prensesi Diana olarak anılacak ünlü isim tekrar evlenmesi durumunda ise prenseslik unvanından da olacaktı. Lady Diana bir süre sonra tıpkı kendisi gibi boşanmış bir ailenin çocuğu olan Dodi Al Fayed ile tanıştı ve onunla birlikte haftalarca sürecek bir tatile çıktı. Tatil sırasında paparazziler çiftin peşinden ayrılmadığı için sürekli manşetlerde olan Lady Diana’nın Arap Dodi Al Fayed’le birliktelik yaşaması bütün dünyanın dikkatini çekti. Diana’nın bebek beklediği ve çiftin evlilik hazırlığı içerisinde olduğu haberi ise skandal etkisi yaptı. Paparazzilerinin kovalamasından rahatsız olan çift Paris’e dönmeye karar verdi. 31 Ağustos günü Dodi Al Fayed’in babasına ait olan Ritz Otel’den öğlen 12.30’da çıkan çiftin arabası, şoförün yolu şaşırması üzerine bir tünelin girişinde kaza yaptı. Şoför ve Dodi Al Fayed olay yerinde hayatını kaybederken, Lady Diana’nın hastanede 2 saat sonra hayatını kaybetti.

Tıpkı düğünü gibi cenaze töreni de milyonlarca insan tarafından izlenenen Diana, sevenlerinin gözyaşları arasında gelmiş geçmiş en ünlü Galler Prensesi olarak Northamptonshire’ a bağlı Althorp Estate’deki Spercer aile mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Yorumlar