'Prens Selman Jeff Bezos’un telefonunu hackledi'

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Amazon kurucusu Jeff Bezos’un telefonunu hacklediği iddia edildi. Bezos'un bu durumu özel hayatı ile ilgili haberlerin basında sıkça yer almasından sonra farkettiği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
'Prens Selman Jeff Bezos’un telefonunu hackledi'

İnigliz The Guardian gazetesi, dünyaca ünlü e-ticaret devi Amazon’un kurucusu ve ABD'nin önde gelen basın kuruluşlarından Washington Post gazetesinin patronu Jeff Bezos’un telefonunun, Suudi Prens Muhammed bin Selman tarafından hacklendiğini iddia etti.

KİŞİSEL VERİLERİ İNDİRİLDİ

İsimsiz kaynaklara dayandırılan haberde, Prens Selman'ın yakın ilişkiler geliştirdiği milyarder Jeff Bezos’la zaman zaman mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden yazıştığını ve bu sırada Bezos'un hesabının hacklendiğini iddia etti.

İddiaya göre 2018 yılının Mayıs ayında gerçekleşen olayda Selman, kişisel hesabı üzerinden ünlü milyardere bir mesaj gönderdi. Zararlı bir kod içeren mesajı telefonuna indiren Bezos’un telefonu, bu olayın ardından büyük çapta veriyi Selman’ın hesabına aktardı.

BEZOS, HACKLENDİĞİNİ UZUN SÜRE FARK ETMEDİ

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın olayın gerçekleştiği Mayıs 2018 tarihinden 5 ay sonra Suudi Arabaistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürüldüğüne dikkat çeken gazete, sonrasında Bezos’un özel hayatına dair birçok haberin basında yer almaya başladığına dikkat çekti.

Telefonunun hacklendiğini 2019 yılına kadar fark etmeyen Bezos, o tarihe kadar yakın ilişkiler kurduğu Suudi Prens tarafından hacklendiliğini özel hayatının basına sıkça yansımasının ardından farkettiği öne sürüldü.

Yorumlar