Prens Bin Selman'dan tatsız şaka

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman, konferans sırasında tatsız bir şaka yaptı. Lübnan Başbakanı Hariri'yi geçen yıl alıkoyan Veliaht Prens Bin Selman, bugünkü konferansta geçen yıl yaşananlara göndermede bulunduğu bir şaka yaptı. Şaka salondakiler tarafından kahkahalarla karşılandı; ancak Cemal Kaşıkçı cinayeti henüz aydınlatılmamışken ve Hariri'nin alıkonma olayı da henüz tazeliğini korurken böyle bir şakanın yapılması hayretle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
Prens Bin Selman'dan tatsız şaka

Suudi Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Geleceğe Yatırım Girişimi Konferansı kapsamında çarşamba günü gerçekleştirilen panelde, Lübnan Başbakanı'nın, geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan tarafından alıkonulduğu iddialarına gönderme yapan bir şaka yaptı.
Riyad'da düzenlenen Geleceğe Yatırım Girişimi Konferansı'nda Veliaht Prens gülümseyerek, "Başbakan Hariri, Suudi Arabistan Krallığı'nda iki gün daha kalacak, umarım alıkonulma söylentileri patlak vermez" sözlerini söyledi.

Veliaht Prens'in bu sözleri salonda kahkaha tufanı kopardı.

Lübnan Başbakanı Hariri de Veliaht Prens'in bu sözlerini gülümseyerek karşıladı ve Prens ile tokalaştı.

Lübnan Başbakanı Hariri'nin, Suudi, Arabistan tarafından alıkonulduğu söylentisi geçtiğimiz yıl Kasım ayında patlak vermişti.

Hariri'nin yaklaşık bir ay kadar sonra istifa ettiğini duyurması Fransız medyası tarafından da yakın merceğe alınmıştı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Lübnan'da 9 yıl aradan sonra gerçekleşen genel seçimlerde Hariri üçüncü defa başbakan olarak seçilmişti.

Hem Suudi Arabistan hem de Lübnan vatandaşı olan Hariri ayrıca Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili Suudi tarafına desteğini açıkça belli etmişti.

Yorumlar