Prematüre çocuklar ve aileleri buluştu

- Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "patik asma" töreni düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Prematüre çocuklar ve aileleri buluştu

ANKARA (AA) - Prematüre bebeklerin sorunlarını dile getirmek ve onlarla ilgili farkındalık oluşturmak için "Patik Asma" etkinliği gerçekleştirildi.

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan etkinliğe, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Genel Başkanı Dr. Sema Sanisoğlu, Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Esin Koç, Türk Kızılayı Ankara Şubesi Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu ile prematüre çocuklar ve aileleri katıldı.

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanelerinde yılda yaklaşık 20 bin canlı doğum olduğunu, doğan bebeklerin 5'te 1'inin prematüre olarak dünyaya geldiğini belirtti.

Üstün, prematüre bebeklerin sorunlarını dile getirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenledikleri "Patik Asma" töreninin bu yıl 7'ncisini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, düzenledikleri etkinlikle hastanelerinde doğan prematüre bebekleri ve ailelerini bir araya getirdiklerini söyledi.

Etkinlikte, prematüre çocuklar ağaca patik astılar.

Dünya Sağlık Örgütü, 37 haftanın altında dünyaya gelen bebekleri "prematüre" olarak tanımlıyor.

Yorumlar