Prematüre bebekler nasıl beslenmeli?

Prematüre bebeklerin beslenmesi diğer bebeklere nazaran çok daha önemli.

Google Haberlere Abone ol
Prematüre bebekler nasıl beslenmeli?

Erken doğum yapan annelerin prematüre bebeklerle ilgili bilmesi gerekenler. Prematüre bebeklerin bakımına, normal bebeklere nazaran daha küçük olduklarından ve henüz ciğerleri tam gelişmemiş olduğundan, daha dikkat etmek gerekir.

Prematüre bebeklerin özellikle beslenmeleri çok önemlidir. Anne sütü almaları kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Solunum sistemi ve sindirim sisteminin henüz gelişmemiş olduğu prematüre bebeklerin beslenmesi anne sütü harcinde olmamalıdır. Anne sütünün yetmediği yada sorun olduğu durumlarda gıda takviyesi serum yolu ile yapılabilir.

Bu sebeple, prematüre bebekler, normal bebekler gibi hızlı kilo alıp gelişmez. Gelişimleri daha yavaş gider. 

Prematüre bebek sahibi isenizi aşağıdaki önerilerimizi dikkate almanızda fayda var.

• Prematüre bebeklerde doğumdan sonra protein ağırlıklı beslenme yapılması bebeğin kendini daha çabuk toparlaması için önemlidir. Ayrıca protein bebeğin gelişmesi hatta ergenliğine kadar normal kilo ve boya ulaşabilmesi için de gerekli ve vazgeçilmez bir besindir.
• Anne sütü ise doktorların tavsiyesi ile birlikte en erken zamanda başlatılmalı ve arttırılarak bebeğe vermeye devam edilmelidir. Prematüre bebekler için anne sütü bulunmaz bir nimet ve gıdadır. Bebeği enfeksiyonlardan korur, metabolizmasını güçlendirir ve enerji verir.
• Prematüre bebeklerde ek gıdaya geçiş 6. aydan itibaren doktorunda sizi yönlendirmesi ile birlikte başlanabilir.
• Prematüre bebeklerin beslenmeleri, besin gereklilikleri, hangi ay doğduklarına, kilolarına, boylarına ve sağlık olarak vücutlarının nasıl geliştiğine bakılarak karar verilecek bir durumdur.
• Erken doğum olduğundan ve stresli bir süreç olduğundan ötürü anne sütünün yetersiz kaldığı durumlarda bebekler için anne sütü formülüne en yakın formüllü hazır mama takviyeleri kullanılabilir. Bu hazır mamalarda anne sütü kadar değerli besinler ve vitaminler içermektedir.

Yorumlar