Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu nereye yapılır?

Prefabrik ev yapımı yardımı başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, yapılan yardımların 40 bin liradan 150 bin lirala çıktığını duyunca bir kez daha başvuru için arayış içine girdi.

Google Haberlere Abone ol
Kendi evini kendi yapmak isteyene nakit desteği

Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu nereye ve nasıl yapılır sorusu önem kazandı. Çünkü, Cumhurbaşkanı Erdoğan, prefabrik ev yapmak isteyenler için yardım miktarını yaklaşık dört kat artırdıklarını açıkladı. Daha önce 40 bin lira olan prefabrik ev yapım yardımı şimdi 150 bin lira oldu. Hal böyle olunca da başvuru yapmak isteyenlerin sayısı da arttı. 

Vatandaşa yapılan ev, arsa, nakit, kömür, doğal gaz, sağlık sigortası, kırtasiye yardımı gibi desteklerin yanında evini yapmak isteyene de destek veriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: "Yardım programları, 2022'de ayırdığmıız bütçeyi 6 milyar liradan 11,5 milyar liraya çıkarmıştık. Bu çerçevede prefabrik ev yapımı yardımını 150 bin liraya, betonarme ev yapım yardımını 200 bin liraya, ev onarım yardımını 75 bin liraya, öksüz yetim yardımını 600 liraya, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 1000 liraya, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 400 liraya, şartlı sağlık yardımını 100 liraya yükselttik."

Prefabrik ev yapım yardımından faydalanmak isteyenlerden; Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma şartları aranıyor.

Barınma desteği içerisinde bulunan betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı için başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılıyor.

2022 yılında ev onarımlarında 75.000-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL’ye kadar destek verilir.

PREFABRİK EV NASIL YAPILIR?

Prefabrik yapılar Teknolojinin ve inşaat sektörünün gelişmesi sebebiyle her geçen gün yaygın olarak kullanılmaktadır. Fabrikalarda önceden üretilen bu yapıların çok kısa sürede kurulumları yapılabilmektedir. Bu evlerin yapımları ise 4 aşamadan geçmektedir.

1. Aşama Prefabrik Ev için arsa izinlerinin alınması ;

Öncelikle imarlı bir arsa bulmanız gerekmektedir bu durumda geriye kalan tek şey yapınızın kurulacağı bir arazi. Arazinizde hazır diyelim bu durumda da gerekli mecralardan (belediyenin fen işleri müdürlüğünden) bazı prefabrik ev ruhsat izinleri almanız gerekmektedir. Betonarme ya da diğer yapılar kadar uğraştırmasa da prefabrik yapıları da arazinize yapmak için izinler almanız gerekmektedir.
Prefabrik Ev Fabrikamız ;

2. Aşama Prefabrik Evin Üretimi:

Prefabrik ev yapmaya karar verdiniz diyelim elinizde yeterli kadar da bütçeniz de varsa artık bizle anlaşma yapabilirsiniz. Görüşme esnasında bu prefabrik yapıda neler istiyorsunuz ne gibi ihtiyaçlarınız var, büyüklüğü nasıl olmalı, kaç kişi kullanacaksınız gibi bilgileri vererek tamamen sizin isteğiniz üzerine bir proje çizilip üretime teslim edilir. Fabrikada da bu çizimlerin üzerinden insan eli değmeden çoğunlukla makineler ile hata payının çok düşük olduğu üretimler tamamlanır ve bir sonra ki aşama olan montaj aşamasına geçilir.

 3. Aşama Zeminin hazırlanması Beton dökümü:

Prefabrik ev kurulumu için arazinin öncelikle incelenmesi gerekmektedir. Zeminin düz olup olmadığına bakılıp düz ise beton dökülüp montajlama işlemine geçilirken düz değil ise büyük iş makineleri ile zemin düzlenip sonrasında beton dökülüp düz bir zemin elde edilmesi gerekmektedir. Zemin yapısı prefabrik ev kullanımını önemli ölçüde etkilediği için en önemli aşamanın bu olduğunu söylemek gerekir. Prefabrik Ev zemin betonu böyle atılır.

4. Aşama Prefabrik Evin montajının kurulumunun yapılması :

Bu aşamada fabrikada üretilen parçaların montajlanma işlemi yapılır. Parçaların tamamen araziye getirilmesi sonucu birleştirme işlemi yapının büyüklüğüne göre değişse de genellikle birkaç gün içinde tamamlanmaktadır. Montaj süreci ise genelde şu sırayla gitmektedir.

Zemine U profil montajı yapılması,
Prefabrik yapının zemine oturtulması,
Duvar panellerinin montajlanması,
Pencere kasalarının montajlanması,
Pencerelerin yerleştirilmesi,
Kapı kasalarının sabitlenmesi,
Kapıların monte edilmesi,
Çatı baş makasının monte edilmesi,
Çatı baş makasının yerleştirilmesi,
Elektrik tesisatının yapılması,
Su tesisatının çekilmesi,
Aşık montajının yerleştirilmesi,
Dere ve inişlerin uygun olması,
Çatı makaslarının yerleştirilmesi,
Boya işlemlerinin yapılması.

 

Yorumlar