Postegro neden açılmıyor, kaldırıldı mı son dakika gelişme var mı, yerine ne geldi?

Postegro neden açılmıyor, kaldırıldı mı, neden kapandı, yerine gelen uygulama ne? sorusu son günlerde Instagramda işlem yapmak isteyen ancak yapamayanların sıkça sorduğu bir soru oldu.

Google Haberlere Abone ol
Postegro neden açılmıyor, kaldırıldı mı son dakika

Postegro neden açılmıyor, kaldırıldı mı son dakika gelişme var mı, yerine ne geldi? Neden artık kullanılamıyor sorusu son günlerde Instagramda uygulamayı kullanmak isteyip de kullanamayanlar tarafından sıkça dile getiriliyor. 

Bilindiği gibi Instagramda gizli profillere ulaşmak için Postegro uygulaması kullanılıyordu. Uygulama Google market Google Play Store'dan indirilerek kullanılıyordu. Google'da şu ana kadar milyonlarca kez indirilerek kullanılan uygulama son günlerde ulaşılamaz hale geldi. 

Uygulama İnstagramda gizli profilleri görüntülemek, kişilerin hikayelerini gizlice izlemek ve kendi profilinize bakan kişileri öğrenmek için kullanılıyordu. 

Instagramda profilime kim baktı sorusunun cevabını öğrenmek isteyenler Postegro'ya ücret ödeyerek bu hizmeti alabiliyordu. 

Uygulama milyonlarca kişinin ilgisini cezbetse de birçok tartışmayı da beraberinde getiriyordu. Çünkü kişisel verilerin gizliliği ilkesini ihlal eden bir uygulamaydı. 

Google Play Store ve AppStore daha önce bu tür hizmetleri verdiklerini ileri süren uygulamaları şikayetler üzerine kaldırmıştı.

İnstagram profilime kimler baktı sorusunun cevabını almak isteyenler Postegro uygulamasının aylık 209 TL olan ücretli versiyonunu kullanıyordu. 

Uygulamanın en tehlikeli yanı ise, onu kullananların verilerinin kaydedilerek başkalarına gösteriliyor olmasıydı. Bu da kişisel verilerin gizliliğini ihlal anlamına geliyordu. 

Postegro neden kaldırıldı?
Postegro neden açılmıyor, kaldırıldı mı son dakika gelişme var mı, yerine ne geldi?

 

Muhtemelen bu tür şikayetlerin artması üzerine Google Play Store ve AppStore uygulamayı kaldırma kararı aldı. 

Postegro uygulaması 13 Haziran 2020 tarihinde birçok uygulama merkezinden kaldırıldı.

Uygulamanın farklı eklentileri ise hala internet ortamında dolaşımda bulunuyor. Bunun için uygulanan APK'sini bularak indirmek gerekiyor.

Ancak başta da belirtildiği üzere, bu uygulamayı kullananların verileri tehlike altına giriyor. Başkalarının gizliliğini öğrenmek isterken kendi gizliliğinizi afişe etmiş oluyorsunuz. 

Postegro yerine Nunu Postegro isimli yeni bir uygulama geldiği söyleniyor.

POSTEGRO ŞİKAYETLERİ

Postegro kullanıp şikayet birçok kişi forum sitelerinde şikayetlerini dile getiriyor. İşte uygulamayı kullanan ve şikayet eden kişilerin yorumları:

"Tanımadığınız biri profilinize bakmaz zaten 4 hakki var onu da tanımadığı bir insana harcayacağını sanmıyorum. Ortak arkadaşta rica edip bezdirmek yerine bu uygulama kullaniliyir çok a seyyapmayin ne var bu Instagram'da bu kadar gizli yahu"

"Bu kadar gizliliğe önem veriyorsanız ve bu kadar gizli resimleriniz varsa Instagram'da ne isi var? İnterntte olan hiçbir şey gizli değildir. Asil siz kullanmayın bence. Ben fake hesap açıp milletle uğraşacağıma bu uygulamadan bakıyorum merak ettiklerime"

"Sen sanıyorsun ki her şeyin gizli su an internet ortamında senin bırak resimlerini kredi kartı bilgilerin annelik adin soyagacin her şeyin var"

"Peki sen neden kullandın bu uygalamayı! Kullanmasaydın problem yaşamazdın"


 

Yorumlar