Porselen cilt maskesi nasıl yapılır tarifi

Porselen gibi bir cilde sahip olmak istiyorsanız mutlaka denemeniz gereken bir maske tarifi. İçeriğinde patates, yumurta ve şekerin olduğu yüzde 100 doğal bu maske ile inanılmaz bir cilde kavuşmanız mümkün. İşte yumurta akı maskesi malzemeleri ve tarifi.

Google Haberlere Abone ol
Porselen cilt maskesi nasıl yapılır tarifi

Bebek gibi bir cildiniz olsun istiyorsanız işte size porselen gibi bir cilt için doğal maske tarifi.

Lekeleri açarak beyazlık veren ve cildi besleyerek bebe gibi bir cilde kavuşmanızı sağlayacak maske için malzemeler ve detaylı anlatımlı tarif aşağıda verilmişti.

Porselen cilt maskesi mazlemeler

1 adet küçük boy patates

1 yumurtanın beyazı

1 yemek kaşığı şeker

Porselen cilt maskesi yapılışı

Küçük boy bir patates rendelenir. Rendenin ince tarafı ile rendelediğimiz patatesi sıkarak suyunu çıkartıyoruz ve bu suyu hazırlayacağımız maske için kullanacağız.

Patatesin posasını direk gözlatı maskesi olarak kullanabilirsiniz.

Patatesin suyunun içine bir yumurta akı ilave edilir.

Ardından bir yemek kaşığı şeker eklenir. Ve bu karışım mikser yardımı ile çırpılır. Krem şanti kıvamına kadar mikserle çırpmaya devam edilir.

Hazırladığımız bu karışım cilde maske şeklinde yayılır. Porselen cilt maskesi tek seferde kullanılması gerekir. Hazırladığımız malzemeyi saklamamız mümkün değil.

Yüzünüzün bir kısmında öncelikle alerjen etki bırakıp bırakmadığını deneyin ve eğer herhangi bir sorun yoksa tüm cildinize yayabilirsiniz. Bekleme süresi 30 dakikadır.
Maskenin etkisini arttırmak için yatmadan önce yapılmasında fayda var.

Bu maske rahatlıkla göz altlarına da uygulanabilir. Bu maskeyi uygulamadan önce cildinizi derinlemesine temizlemeniz önem taşıyor.

Yarım saat bekledikten sonra cild durulanır ve peçete yardımı ile tampon hareketler ile kurutulmalı. En son gül suyu ile parmak uçlarınızla gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.

Yumurta maskesini haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Bu maske tüm cilt tipleri için uygundur.

Not: Her kullanımda yeni bir maske hazırlanması gerekir. Ve Taze bir şekilde bekletmeden uygulanmalıdır.

 

Yorumlar