"Polonya, Türk makineciler için cazip bir pazar"

- Makine İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dalgakıran: - "Polonya, Türkiye'nin Orta Avrupa'daki önemli ticaret ortağı, bölge pazarlara erişim imkanlarıyla Türk makineciler için cazip bir pazar" - "Fırsatları değerlendirmek üzere tanıtım çalışmalarına devam ettiğimiz Polonya ile önemli iş birliklerimiz var"

Google Haberlere Abone ol
"Polonya, Türk makineciler için cazip bir pazar"

İSTANBUL (AA) - Makine İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, Polonya'nın, Türkiye'nin Orta Avrupa'daki önemli ticaret ortağı olduğunu kaydederek, bu ülkenin bölge pazarlara erişim imkanlarıyla Türk makineciler için cazip bir pazar olduğuna dikkati çekti.

Dalgakıran, yaptığı yazılı açıklamada, Polonya'da gerçekleştirilen ITM Poland fuarına katıldıklarını ve Poznan'dan yeni iş birlikleriyle döndüklerini bildirdi.

Farklı sektörlerden üretici firmaların yanı sıra teknoloji meraklıları ve yeni girişimcilerin de yakından izlediği fuarı yaklaşık 17 bin kişinin takip ettiği bilgisini veren Dalgakıran, bu yıl 42. defa düzenlenen ve farklı ülkelerden yaklaşık bin firmanın katıldığı fuarda metal işleme teknolojileri, makine takım ve aksamları, hidrolik, pnömatik, kaynak teknolojileri ve yüzey işleme teknolojileri alanında son teknolojilerin sergilendiğini anlattı.

Dalgakıran, Polonya'nın, Türkiye'nin Orta Avrupa'daki önemli ticaret ortağı olduğunu kaydederek, bu ülkenin bölge pazarlara erişim imkanlarıyla Türk makineciler için cazip bir pazar olduğuna dikkati çekti.

Başkan Dalgakıran, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Polonya'nın Doğu Avrupa'da en fazla doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını alan ülke olması itibarıyla altyapı ve iç tüketim harcamalarında ciddi bir sürekliliği var. Bu fırsatları değerlendirmek üzere tanıtım çalışmalarına devam ettiğimiz Polonya ile önemli iş birliklerimiz var. Bunlardan biri de Almanya iş birliğiyle sürdürdüğümüz ve iki ülkedeki teknolojik yenilikleri yerinde izlediğimiz Makine Sektöründe Üretim Tekniklerinde Modern Yaklaşımlar Projesi. Makine sektörü olarak bu iş birliklerini artırarak, iki ülke arasında yeni fırsatlar oluşturmaya kararlıyız."

Yorumlar