Polonya Milli Günü resepsiyonu

- Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin: - "Biz, 2009'da dış ticaret hacminin artırılması amacıyla kurulan istişare mekanizmasının bu yıl 4'üncü toplantısını yapmayı arzu ediyoruz" - Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Maciej Lang: - "Polonya ve Türkiye'yi birleştiren kültürlerin gün be gün arttığını görmek bizi çok mutlu etmektedir"

Google Haberlere Abone ol
Polonya Milli Günü resepsiyonu

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye ve Polonya arasında dış ticaret hacminin artırılması amacıyla bu yıl 4. istişare toplantısı yapmayı arzu ettiklerini söyledi.

Polonya'da 3 Mayıs Anayasası'nın kabulünün 227. yıl dönümü dolayısıyla Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Maciej Lang resepsiyon düzenledi. Polonya Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyona, Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin'in yanı sıra çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi ve davetli katıldı.

Metin, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin çok uzun yıllara dayandığını belirterek, ekonomik alandaki iş birliğinin artarak devam ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017'de Polonya'ya yaptığı resmi ziyaretin ardından, iki ülkenin dış ticaret hacmi için 10 milyar dolar hedeflendiğini hatırlatan Metin, halihazırda Türkiye ve Polonya arasında dengeli ticaret olduğunu belirtti.

Metin, "Biz, 2009'da dış ticaret hacminin artırılması amacıyla kurulan istişare mekanizmasının bu yıl 4. toplantısını yapmayı arzu ediyoruz." dedi.

Karşılıklı yatırımların artırılmasını hedeflediklerini dile getiren Metin, konuşmasının sonunda Polonya Milli Günü dolayısıyla Büyükelçi Lang'ı tebrik etti.

- "Polonya, Türkiye'nin AB'ye katılımına destek veriyor"

Büyükelçi Lang da Türkçe yaptığı konuşmasında, Anayasa Günü kutlamaları dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katılanlara teşekkürlerini sunarak, 3 Mayıs Anayasası'nın dünyanın yazılı ikinci anayasası olduğuna dikkati çekti.

Erdoğan'ın Varşova ziyaretinde, iki ülke arasındaki ekonomik bağların güçlendirilmesi hedefinin belirlendiğini kaydeden Lang, "Erdoğan'ın ziyaretinde, Cumhurbaşkanı (Andrzej) Duda, Polonya'nın her zaman Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım sürecine destek verdiğini dile getirmişti." diye konuştu.

Lang, "Polonya ve Türkiye'yi birleştiren kültürlerin gün be gün arttığını görmek bizi çok mutlu etmektedir." ifadesini kullandı.




Yorumlar