Polonya Başbakanı Szydlo Arnavutluk’ta

- Szydlo, Arnavutluk Başbakanı Rama ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Polonya Başbakanı Szydlo Arnavutluk’ta

TİRAN (AA) - Polonya Başbakanı Beata Szydlo, Arnavutluk ve Polonya arasındaki ticaret hacminin yükseltilmesi çağrısında bulundu.

Szydlo, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, mevkidaşı Edi Rama tarafından resmi törenle karşılandı.

Rama ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Szydlo, Polonya ve Arnavutluk'un son derece iyi ilişkilere sahip olduğunu belirterek, iki ülke arasında ticaret hacminin yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Szydlo, ülkesinin Arnavutluk'un Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine destek verdiğine işaret ederek, "AB üyeliği noktasında tecrübelerimizi paylaşmaktan memnuniyet duyarız." dedi.

Rama da Polonya'ya Arnavutluk'un AB üyelik sürecine destek vermesinden dolayı teşekkürlerini ifade ederek, "Görüşmede bölgesel sorunları ve işbirliğini ele aldık. AB üyelik süreci bölgedeki ülkelere yenilik ve hız katmakta." diye konuştu.

Szydlo ve Rama daha sonra, "Arnavutluk-Polonya İş Forumu"na katıldı. Tiran'da düzenlenen iş forumunda Arnavutluk ve Polonya arasında kültür alanında iyi niyet protokolü imzalandı.

Szydlo, Arnavutluk temasları kapsamında ayrıca Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ile görüşecek.

Yorumlar