Polis tutuklu tecavüzcüleri tatbikat için götürdüğü olay yerinde öldürdü

Tek başına yakaladıkları genç veterinere önce toplu tecavüz eden daha sonra öldüren ve cesedini yakan caniler polis tarafından vurularak öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Polis tutuklu tecavüzcüleri tatbikat için götürdüğü olay yerinde öldürdü

Taciz ve tecavüz olaylarıyla sıkça gündeme gelen Hindistan'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen bir tecavüz olayı ülkenin ve dünyanın gündemine oturmuştu. 

Hindistan'ın Haydarabad kentinde meydana gelen olayda bir kadının yanmış cesedi bulunmuştu. Genç kadının olay günü saat 18.00 sıralarında doktora gitmek için evden ayrıldığı daha sonra kendisine ulaşan aile üyelerine lastiği patlamış bir kamyon sürücüsünün kendisine yardım teklif ettiğini ve beklediğini söyledi. Ancak daha sonra genç kadına ulaşamayan ailesi polis haber verdi. Maktulün cesedi Perşembe sabahı bir sütçü tarafından bir üstgeçidin altında, yakılmış bir halde bulundu. İncelemelerde bulunan polis ekipleri genç kadının yakılmadan önce tecavüze uğradığını belirledi.

Ülkenin genelinde protestolara neden olan olayın ardından genç kadına önce tecavüz eden ve daha sonra öldürdükleri belirlenen 4 kişi yakalanmıştı.

Tecavüz ettikleri genç kadını daha sonra yakan zanlılar polis tarafından olay yerine tatbikat için götürüldü.

Ancak emniyet yetkililerine göre, zanlılar burada polisin silahını almaya ve kaçmaya yeltendi. Bunun üzerine olay yerinde çatışma çıktı. 

Polis ekipleri kaçmaya çalışan tecavüzcülere kurşun yağdırdı. Olay sırasında 4 tecavüzcü hayatını kaybederken olayda iki polis yaralandı.

Olayın duyulmasının ardından Hindistanlılar sosyal medyada "İşte adalet budur" yorumunda bulundu.

Tecavüzcülerin öldürülmesi ülke genelinde sevinçle karşılanırken insan hakları savuncuları ise duruma tepkili.

Polis reformlarının mimarı, emekli polis Prakash Sing, bu olayın yaşanmamasının mümkün olduğunu söyledi: "Zanlılar olay yerine götürülürken daha fazla güvenlik önlemi alınmalıydı. Elleri kelepçelenmeli, etrafları sarılmalı ve üzerleri aranmalıydı. Polis dikkatsiz davranırsa bu tip şeyler yaşanabilir."

Öte yandan binlerce kişi olay yerine gelerek sevinç gösterilerinde bulundu ve "Yaşasın polis" sloganları attı.

Yorumlar