Polis memurunu vuran saldırgan yaralı olarak yakalandı

- Bir gece kulübüne yönelik kalaşnikoflu saldırının şüphelisi olarak aranan ve yakalanması için Mamak'ta sabaha karşı düzenlenen operasyonda polise ateş açarak kaçan saldırgan, saklandığı evde yaralı olarak ele geçirildi - 11 suçtan kaydı bulunan saldırganın yaklaşık bir ay önce yarı açık cezaevinden firar ettiği ve bu sürede 5 ayrı suça daha karıştığı tespit edildi

Google Haberlere Abone ol
Polis memurunu vuran saldırgan yaralı olarak yakalandı

ANKARA (AA) - Ankara'da bir gece kulübüne yönelik kalaşnikoflu saldırının şüphelisi olarak aranan ve yakalanması için Mamak'ta sabaha karşı düzenlenen operasyonda polise ateş açarak kaçan saldırgan, yaralı olarak ele geçirildi.

Yaklaşık bir ay önce yarı açık cezaevinden firar ettiği ve bu sürede 5 ayrı suça daha karıştığı tespit edilen, yakalanması için dün gece Mamak'ta düzenlenen operasyonda bir polis memurunu yaralayarak kaçan Murat Öztürk'ün, olay yerine yakın bir adresteki arkadaşının evine saklandığını belirlendi.

Öztürk, emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonla yaralı olarak ele geçirilirken şüpheliye yardım ve yataklık ettiği öne sürülen Samet S. ve İbrahim G. de gözaltına alındı.

- Geceyi otların arasına gizlenerek geçirdi

Öztürk'ün gece çıkan çatışmada iki ayağından vurularak yaralandığı ve geceyi olay yerine yaklaşık bir kilometre uzaklıkta, otların arasında gizlenerek geçirdiği, ardından arkadaşının evine gittiği tespit edildi.

Şüphelinin gece kaçmaya çalışırken kullandığı otomobilde yapılan aramada iki av tüfeği, 53 kalaşnikof fişeği, çelik yelek, bere, eldiven, kar maskesi ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

- Polise ateş açmıştı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, yaklaşık bir ay önce yarı açık cezaevinden firar ettikten sonra iş yeri, ikamet kurşunlanması ve kişiyi hürriyetinden alıkoyma gibi suçlara karıştığı belirlenen Murat Öztürk'ün yakalanması için Mamak ilçesi Şahap Gürler Mahallesi'nde sabaha karşı operasyon başlatmıştı.

Şüphelinin, operasyon öncesinde, bulunduğu adresten ayrılmaya çalışması üzerine çatışma meydana gelmiş, Cinayet Büro Amirliğinde görevli polis memuru . omzundan hafif şekilde yaralanmıştı. Yakalanan şüpheli Murat Öztürk'ün 11 ayrı suçtan kaydı bulunduğu belirtildi.


Yorumlar