Polis Akademisi sınav sorularının sızdırılmasına ikinci dava

- Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığınca 17 Ağustos 2012'de yapılan Polis Akademisi Giriş Sınavı'na ait soruların, FETÖ/PDY mensuplarınca sınav öncesi sızdırılmasına ilişkin 45 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi - FETÖ'nün Kara Harp Okulu "mahrem imamı" olduğu iddia edilen Yaldız'ın da aralarında bulunduğu sanıklar, 1 Ağustos'ta hakim karşısına çıkacak

Google Haberlere Abone ol
Polis Akademisi sınav sorularının sızdırılmasına ikinci dava

ANKARA (AA) - Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığınca 17 Ağustos 2012'de yapılan Polis Akademisi Giriş Sınavı'nın sorularının Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarınca sınav öncesi elde edilerek aynı yapılanmaya mensup kişilere verildiğine ilişkin 45 kişi hakkında hazırlanan ikinci iddianame, Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

FETÖ'nün Kara Harp Okulu "mahrem imamı" olduğu iddia edilen Murat Yaldız'ın da aralarında bulunduğu sanıklar, "silahlı terör örgütü üyesi olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ile suçlanıyor.

Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki mahkeme salonunda görülecek davanın ilk duruşması, 1 Ağustos'ta yapılacak.

İddianamede, soruşturmanın, M.V.Ö, İ.A. ve A.Ü. ile başka soruşturmalardaki bazı itirafçıların, "2012'de yapılan Polis Akademisi Giriş Sınavı sorularının, sınavdan önce FETÖ mensuplarınca kendilerine verildiği"ne ilişkin beyanları üzerine başlatıldığı kaydedildi.

Uzman bilirkişilerce yapılan inceleme sonucunda, soruların sınav öncesinde adaylara verildiğine dair önemli tespitler elde edildiği belirtildi. İddianamede, "Ayrıca tanzim edilen raporlarda soruşturmaya konu sınavı asil veya yedek listeden kazan 269 adayın da durumlarının şüpheli/kuvvetli şüpheli olarak sınıflandırıldığı anlaşılmıştır." ifadesine yer verildi.

- Sınav komisyonu üyeleri de sanık

Sanıklardan Cihan Kalem, Fatih Yıldırım, Fuat Kansu, Hüseyin Şafak, Muhammed Emin Erçetin, Mustafa Vefa Gürdoğan, Muzaffer İşci, Ömer Kara, Özkan Arıkan, Ramazan Eken ve Süleyman Filiz'in soru hazırlama komisyonu üyesi oldukları vurgulanan iddianamede, bu sanıkların FETÖ adına hareket ederek, soruları sınavdan önce örgüt üyelerine servis ettikleri bildirildi.

Bazı sanıkların ve birinci derecede akrabalarının FETÖ/PDY soruşturmalarına konu iş yerlerinde çalıştıkları, FETÖ/PDY kapsamında MASAK'ın hazırladığı raporlarda adı geçen şahıslarla finansal ilişkilerin bulunduğuna ilişkin bilgilerin yer aldığı iddianamede, sanıklardan Murat Yaldız'ın Kara Harp Okulu "mahrem imamı" olduğu iddia edildi.

Sanıkların da soruları sınavdan önce ele geçirerek, haksız şekilde akademiye yerleştikleri, okuldan ayrılıncaya kadar temeli hukuksuz olan sınava dayalı olarak, "resmi belgede sahtecilik" ve "kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık" suçuna iştirak ettikleri kaydedildi.

- İlk dava 22 Mayıs'ta başladı

Polis Akademisinin 2012'deki giriş sınavı sorularının FETÖ üyelerine verilmesine ilişkin 80 kişinin yargılandığı ilk dava, Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince 22 Mayıs'ta Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülmeye başlanmıştı.

Bu davanın sanıkları da "silahlı terör örgütü üyesi olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Sanıklardan 32'si tutuksuz, 22'si tutuklu yargılanırken, 26 firari hakkında ise yakalama kararı bulunuyor.

Yorumlar