Polis Akademisi öğrencilerinden kan bağışı

- PAEM öğrencileri, Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü ile yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında kan bağışında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Polis Akademisi öğrencilerinden kan bağışı

ANKARA (AA) - Polis Amirleri Eğitimi Merkezinde (PAEM) öğrenim gören 2 bin 200 öğrenci, kan bağışı yaptı.

Polis Akademisi Başkanlığı ile Türk Kızılayı Genel Müdürlüğünce hastaların ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla akademinin Gölbaşı'daki kampüsünde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Organizasyona, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Fatih İnal, Türk Kızılayı Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Murat Güler ile diğer yetkililer ve PAEM öğrencileri katıldı.

Kampanyaya Akademi bünyesindeki PAEM'de öğrenim gören 2 bin 200 öğrenci destek verdi. Doktorlar tarafından kan bağışının önemine ilişkin bilgilendirilen öğrencilere kan bağışının ardından çikolatalı bisküvi ve maden suyu ikram edildi.

Organizasyon öncesinde konuşan Türk Kızılayı Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Güler, "Şu anda Türk Kızılayı 17 bölge kan merkezi, 65 kan bağış merkezine sahip. Günde 300'e yakın noktada kan bağışı organizasyonu düzenliyor. Bunun gibi organizasyonlar da aslına bakarsanız günde 5-10 tane ancak çıkıyor." dedi.

Geçen yıl da Polis Akademisinde organizasyon düzenlediklerini anımsatan Murat Güler, tüm öğrencileri kan bağışında bulunmaya davet etti.

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı İnal ise öğrencilere, memleket meselelerine ve sosyal sorumluluk projelerine desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "İhtiyaç duyulduğunda, milletin hizmetinde canımız ve kanımız helali hoş olsun. Evlatlarımız burada geleneksel hale gelen bu çalışmada ne zaman böyle bir bağışa davet çıkartsak, sağ olsun hepsi zaman, mekan mefhumu tanımadan koşarak geliyorlar." ifadelerini kullandı.

Kan bağışında bulunan öğrenciler de herkesi Türk Kızılayına destek vermeye davet ederek, kan bağışının hayat kurtarma hususundaki önemine işaret etti.

Farklı illerdeki Polis Akademisine bağlı polis okullarında da aynı organizasyonun düzenlendiği ve bugün yaklaşık 30 bin öğrencinin kan bağışında bulunduğu öğrenildi.

Yorumlar