Polis Akademisi Mezuniyet Töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1) - "Bugün mezun olanlarla birlikte 17-25 Aralık sonrası göreve başlayan komiser yardımcısı sayısı 7 bin 347'yi buldu. Eskiden yılda 500 mezun verebilen akademimiz üstün bir gayretle sadece bu yıl bin 859 mezun vermiştir. Mevcut eksiği tamamlayana kadar bu sistemle, yani sivilden öğrenci alarak komiser yardımcısı yetiştirme programını sürdüreceğiz" - "Medya, üniversite, iş dünyası gibi toplum üzerinde yüksek etkisi olan yerlerde, yerli ve milli anlayışı çok güçlü bir şekilde yerleştirmeliyiz. Hangi görünüm, hangi iddia, hangi kisve altında olursa olsun kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir anlayışın buralarda hakim olmasına izin vermemeliyiz. Bu bizim olmazsa olmazımız olmalıdır" - "Allah'ın izni, milletimizin desteği, devletimizin kararlılığıyla biz tüm terör örgütlerinin, tüm teröristlerin üstesinden geliyoruz ve geleceğiz. Bu konuda kimsenin en küçük bir şüphesi olmasın, çünkü bu konuda kararlılığımız var"

Google Haberlere Abone ol
Polis Akademisi Mezuniyet Töreni

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün mezun olanlarla birlikte 17-25 Aralık sonrası göreve başlayan komiser yardımcısı sayısı 7 bin 347'yi buldu. Eskiden yılda 500 mezun verebilen akademimiz üstün bir gayretle sadece bu yıl bin 859 mezun vermiştir. Mevcut eksiği tamamlayana kadar bu sistemle, yani sivilden öğrenci alarak komiser yardımcısı yetiştirme programını sürdüreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreninde yaptığı konuşmaya, tüm katılımcıları selamlayarak başladı.

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere de şifa temenni eden Erdoğan, Polis Amirleri Eğitim Merkezindeki eğitimlerini tamamlayarak göreve başlamayı hak eden bin 859 komiser yardımcısını tebrik etti.

Emniyet teşkilatı dışından alınan öğrencilerin 24 Ekim 2016'da başlayan ve 18 Ağustos 2017'de sona eren zorlu bir maratondan geçtiklerini söyleyen Erdoğan, başarılı bulunan öğrencilerin eğitim sonu sınavının ardından polis teşkilatına katılmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Televizyonları başında yayını izleyen anne ve babalar olduğunu anımsatan Erdoğan, "Onları da tebrik ediyorum, böyle evlatlara sahip oldukları için, evlatlarının bu vatan seferberliğinde, bu millet seferberliğinde hazırlayıp yetiştirdikleri için. Allah onlardan razı olsun." dedi.

İlk Derece Amirlik Eğitimi ve Güvenlik Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Eğitimini tamamlayanlara görev yerlerinde de başarılar dileyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Mezun olan öğrencilerimiz arasında ülkemizin 81 vilayetinden kardeşlerim olduğunu görüyorum. Her meslek grubundan, her sosyal kesimden, her meşrepten insanlarla bu kadro adeta Türkiye'nin bir özü, bir özeti gibidir. Böyle de olması gerekir. Geldiğimizden bu yana bunun için çalıştık, bunun için çalışıyoruz. Milletin içinden gelen insanlar milletin beklentilerine, hassasiyetlerine, ihtiyaçlarına uygun hizmetleri çok daha iyi bir şekilde verebilirler. Sizlerden bu çok renkli yapıya uygun şekilde şu veya bu grubun, şahsın, ekibin değil, milletin ve devletin polisleri olarak görev yapmanızı özellikle bekliyorum. Görevinizi yaparken arkanızda devletin ve milletin, bunların temsilcisi olan Cumhurbaşkanınızın bulunduğunu asla unutmayın. Yaşam hayatımızda devletten ve milletten daha büyük bir güç yoktur."

- "Temizlemeye devam ediyoruz"

Pek çok kurum gibi Polis Akademisinin de bir grup tarafından sinsice kontrol altına alınarak, kendi amaçlarına hizmet eder hale getirildiğini belirten Erdoğan, "Sınavlarından terfilerine kadar her konuda hakka, hukuka, ahlaka aykırı yollarla elde ettikleri gücü, devleti ele geçirmek için kullanan Feto, sonunda işi millete saldırmaya kadar vardırdı. 17-25 Aralık'ın ardından başlattığımız mücadeleyi 15 Temmuz'dan sonra hızlandırarak bu ihanet çetesini devletten de, ülkeden de temizledik, temizlemeye devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çerçevede Polis Akademisini de yeniden yapılandırdıklarına dikkati çekerek, "Feto'nun propogandasına kanarak terörle mücadele için yapılan tasfiyelerin kurumlarımızı, özellikle de emniyet teşkilatımızı zaafa uğratacağını düşünenlere en güzel cevabı sizler veriyorsunuz. Bugün mezun olanlarla birlikte 17-25 Aralık sonrası göreve başlayan komiser yardımcısı sayısı 7 bin 347'yi buldu. Eskiden yılda 500 mezun verebilen akademimiz, üstün bir gayretle sadece bu yıl bin 859 mezun vermiştir. Mevcut eksiği tamamlayana kadar bu sistemle, yani sivilden öğrenci alarak komiser yardımcısı yetiştirme programını sürdüreceğiz." dedi.

Şu anda eğitim gören bin öğrenci ile yeni alınan 2 bin 200 öğrencinin de en geç önümüzdeki yılın temmuz ayında göreve başlayacaklarını vurgulayan Erdoğan, "İnşallah 2020 yılından itibaren bu ihtiyaç ortadan kalkacaktır. Bu tarihten sonra artık komiser yardımcısı alımı sadece teşkilatın kendi içinden yapılacaktır. Böylece polis teşkilatımızın en altından en tepesine kadar tüm kademelerindeki terfiler tamamen liyakata, bilgiye, beceriye, başarıya dayalı bir sisteme bağlanacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, bu amaçla yapılan sınavların polis akademisi dışında bir kurumda gerçekleştirileceğine işaret ederek, "Açıköğretim Fakültesi tecrübesiyle kendini kanıtlamış bulunan Anadolu Üniversitesi aracılığıyla yürütelecek bu çalışmanın, başarılı olacağını ümit ediyorum. Böylece sistemi hiçbir şaibeye, hiçbir haksızlığa meydan vermeden meslekte yükselme yolları tüm polislerimize açık olacak şekilde işletme imkanını elde edeceğimize inanıyorum." diye konuştu.

- "Yerli ve milli anlayışı çok güçlü bir şekilde yerleştirmeliyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "17-25 Aralık ve 15 Temmuz tecrübeleri bize bir gerçeği göstermiştir, emniyet, yargı, ordu gibi kritik kamu kurumlarıyla medya, üniversite, iş dünyası gibi toplum üzerinde yüksek etkisi olan yerlerde, yerli ve milli anlayışı çok güçlü bir şekilde yerleştirmeliyiz. Hangi görünüm, hangi iddia, hangi kisve altında olursa olsun kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir anlayışın buralarda hakim olmasına izin vermemeliyiz. Bu bizim olmazsa olmazımız olmalıdır. Meşruiyetinin kaynağı millet ve hukuk olmayan adaletten, ahlaktan, vicdandan, değerlerine saygıdan, hoşgörüden nasibini almamış hiçbir kişi ve grubun fikirleri ve eylemleriyle ortak geleceğimize hizmet etmesi mümkün değildir." ifadesini kullandı.

"Sevgili gençler şunu unutmayın, Müslüman aynı delikten iki kez ısırılmaz." diyen Erdoğan, şunları aktardı:

"Biz Feto ve PKK gibi terör örgütlerinin ülkemize verdiği zararları, toplumsal yapımızda yol açtığı tahribatları yeniden yaşamak istemiyoruz. Türk milleti varlığına, birliğine, özgürlüğüne, geleceğine kasteden dış güçlerle mücadelede yeteri kadar yoruldu, yoruluyor. Bir de aynı mücadeleyi 10'ar, 20'şer yıllık periyotlarla içeride vermemizin akılla, mantıkla izah edilebilir bir tarafı yoktur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'yla mücadelede 2015 Temmuz'undan bu yana binin üzerinde şehit verildiğini, buna karşılık da 10 bine yakın teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ama dikkat edin, ölen de yıkılan da kaçıp göçen de hepsi bizden gidiyor. Aynı şekilde Feto'yla mücadelede kamudan ihraçlarla, tutuklamalarla, kaçıp gidenlerle 100 bini aşkın bir insan kaybımız var. Bunların hepsi de milletimizin kendi ekmeğinden kısarak artırdığı kaynaklarla büyütülmüş, eğitilmiş, her alanda belirli konumlara gelmiş insanlardır. Elbette teröre bulaştıkları için, kan döktükleri için, devletlerine ve milletine ihanet ettikleri için bunların hiçbirinin gözünün yaşına bakmıyoruz, bakmayacağız. Adaletimizin gereği de budur, fakat faturayı kendimizin ödediğini de asla unutmayacağız. Allah'ın izni, milletimizin desteği, devletimizin kararlılığıyla biz tüm terör örgütlerinin, tüm teröristlerin üstesinden geliyoruz ve geleceğiz. Bu konuda kimsenin en küçük bir şüphesi olmasın, çünkü bu konuda kararlılığımız var. Allah'ın izniyle bu işi halledeceğiz aksi takdirde tarih bize bunun hesabını sorar, gelecek nesiller bize bunun hesabını sorar. En az bu mücadele kadar önemli olan bundan sonra ne yapacağımızdır. Eğer büyük bedeller ödeyerek imha ettiğimiz terör örgütlerinin, teröristlerin yerlerine sürekli yenileri türeyecekse o zaman burada bir sorun var demektir."

(Sürecek)

Yorumlar