Polis Akademisi Mezuniyet Töreni

- İçişleri Bakanı Soylu: - "Hukukun üstünlüğüyle, demokrasiyle ama aynı zamanda annelerinden ve babalarından almış oldukları o ahlakla, millet sevgisiyle işte bu evlatlarınız sizin, bu ülkenin yarınlarında hem medeniyetimizi muhafaza etmek hem birliğimizi muhafaza etmek için göreve hazırlar. Bu, 15 Temmuz'a karşı verilen en güzel cevaplardan bir tanesidir"

Google Haberlere Abone ol
Polis Akademisi Mezuniyet Töreni

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hukukun üstünlüğüyle, demokrasiyle ama aynı zamanda annelerinden ve babalarından almış oldukları o ahlakla, millet sevgisiyle işte bu evlatlarınız, sizin bu ülkenin yarınlarında hem medeniyetimizi muhafaza etmek hem birliğimizi muhafaza etmek için göreve hazırlar. Bu, 15 Temmuz'a karşı verilen en güzel cevaplardan bir tanesidir." dedi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuşan Soylu, Cemil Meriç'in Türk medeniyetini iftiraya uğramış bir medeniyet olarak tanımladığını hatırlatarak, yıllardır saldırı gerçekleştirenlerin 15 Temmuz'da ülkeyi işgal etmeye çalışarak bunu taçlandırmaya çalıştığını söyledi.

Bazı çevrelerin Türkiye'nin ekonomisine, birlik ve devlet kabiliyetine zarar vermeye çalıştığını ancak başaramadığını vurgulayan Soylu, 15 Temmuz'dan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde milletin ve devletin tüm kurumları ve bu medeniyetin bütün unsurları ile Türkiye'ye iftira atanlara karşı mücadele ettiğini kaydetti. Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"İşte bu tablo, buradaki bu heyecan içerisinde, hukukun üstünlüğüyle, demokrasiyle ama aynı zamanda annelerinden ve babalarından almış oldukları o ahlakla, millet sevgisiyle işte bu evlatlarınız, sizin bu ülkenin yarınlarında hem medeniyetimizi muhafaza etmek hem birliğimizi muhafaza etmek için göreve hazırlar. Bu, 15 Temmuz'a karşı verilen en güzel cevaplardan bir tanesidir. Bugün bu cevap, zat-ı alinizin dirayetiyle, kararlılığıyla bu memlekete, bu millete ve bu devlete olan inancıyla karşı karşıya bıraktığı bir sonuçtur. Allah sizden razı olsun. İnanıyorum ki uyuşturucuyla da terörle de asayişle de trafikle de işte bu evlatlarınız, o büyük mücadeleyi ortaya koyacaklar. Devlet kabiliyetimizi, millet beraberliğimizi zaafiyete uğratmaya çalışanlara da 24 saat milletimize, devletimize olan sadakatle çalışacaklardır."

- Emniyet Genel Müdürü Altınok

Törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ise bin 859 öğrencinin ilk derece amirlik eğitimlerini tamamlayarak mezun olduklarını belirtti.

Mazlum milletlerin umudu olan Türk milletinin birçok ihanete maruz kaldığına dikkati çeken Altınok, "Maalesef bizim evlatlarımız, sandığımız hainler de bu ihanetlerin içerisinde yer almakta, alçaklığa cüret etmişlerdir." dedi.

Terör örgütlerinin güç birliği yaptıkları bu hassas dönemden de yine alınlarının akıyla çıkacaklarını vurgulayan Altınok, teşkilat olarak hainlere ve suç örgütlerine aman vermeyeceklerinden kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini kaydetti.

Altınok, mezun olan komiser yardımcılarının, akıllarını hiçbir odak veya gruba kaptırmadan, yalnızca milletine hizmet etmeye, devletine sadakat göstermeye yemin edeceklerini ifade etti.

- Polis Akademisi Başkanı Çolak

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak da komiser yardımcılarının bir yıllık zorlu eğitim süresince ilk derece amirlik eğitimi aldıklarını ve güvenlik alanında tezsiz yüksek lisans yaptıklarını söyledi.

Polis Amirleri Eğitim Merkezinin 2015'te emniyetin ilk derece amir ihtiyacını karşılamak üzere kurulduğunu anımsatan Çolak, Mayıs 2014'ten itibaren Polis Akademisini baştan aşağı yenileme sürecinde FETÖ'cüleri kurumdan temizlediklerini bildirdi.

Çolak, görevde bulunduğu 3 yıl boyunca 7 bin 350 komiser yardımcısı ile 38 binin üzerinde polis memurunu emniyet teşkilatına kazandırdıklarını ifade etti.

Bu rakamın yıl sonunda 55 bini geçmesini planladıklarını belirten Çolak, akademide şu an 23 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ve hedeflerinin 2018 sonunda 10 bini komiser yardımcısı, 70 bini polis memuru olmak üzere toplam 80 bin sayısına ulaşmak olduğunu dile getirdi.

Törende, mezun olan komiser yardımcıları polis yemini etti.

Yorumlar