Polatlı darbe girişimi davasında 8 tahliye

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Polatlı'daki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında yaşanan olaylara ilişkin 197'si tutuklu 330 sanığın yargılandığı davada mahkeme ara kararını açıkladı - Mahkeme, tutuklu 8 uzman erbaş hakkında yurt dışı çıkış yasağı koyarak tahliyelerine karar verdi

Google Haberlere Abone ol
Polatlı darbe girişimi davasında 8 tahliye

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'nın Polatlı ilçesindeki 58. Topçu Tugayı ile Topçu ve Füze Okul Komutanlığında yaşanan olaylara ilişkin 197'si tutuklu 330 sanığın yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme, 8 sanığın tahliyesine karar verdi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen davanın bugünkü celsesi, taraf avukatlarının beyanlarının alınmasıyla başladı.

Avukatların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, ara karar için duruşma savcısından mütalaasını sordu.

İddia makamı, Polatlı Emniyet Müdürlüğünden 15 Temmuz gecesi telsiz kayıtlarının istenilmesi, aralarında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Muhabere ve Muhabere Destek Eğitim Komutanı eski korgeneral Metin İyidil ile eski tuğgeneral Ali Kalyoncu'nun da bulunduğu 8 kişinin tanık olarak dinlenilmesi, tutuklu sanıklar yönünden ise tutukluluk halinin devamı talebinde bulundu.

Müzakere için verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık beyanlarında adı geçen 2 kişinin tanık olarak dinlenilmesi, yine sanık beyanlarında yer alan bir uzman çavuş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması, Polatlı Emniyet Müdürlüğünden 15 Temmuz gecesine ait telsiz kayıtlarının istenilmesine ve tutuklu 8 uzman erbaşa yurt dışı çıkış yasağı koyarak tahliyesine karar verdi.

Kararın ardından dosya kapsamındaki tutuklu sanık sayısı 189'a düştü. Mahkeme diğer talepleri, daha sonra karara bağlanmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

Karardan sonra bazı sanık yakınları, Anadolu Ajansı personeline ve aracına yönelik sözlü ve fiili müdahalede bulundu.

Yorumlar