Plazma tedavisinde yeni metod

İmnün Plazma tedavisinde yeni metoda geçildi. Yurtdışından getirilen cihaz ile muhtemel virüslerin arınması sağlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Plazma tedavisinde yeni metod

İstanbul Tıp Fakültesi, immün plazma tedavisinde yeni bir cihaz kullanmaya başladı. Cihaz yardımıyla plazmadaki virüs ve diğer patojenlerin arınması sağlanıyor. Prof. Dr. Sevgi Kalayoğlu Beşışık, "Bazen virüs 14 gün değil 35 gün değil daha uzun süre bile barınabiliyor. Biz bu riski düşünerek patojen inaktivasyonu yöntemini kullanma gerekliliği hissettik" dedi.
Corona Virüsle mücadelede "immün plazma tedavisi" uygulanmaya devam ediyor. Bu yöntemle Corona Virüsü yenen kişilerin kanından plazma adı verilen sıvı alınarak, Corona Virüsü tedavisi gören kişiye naklediliyor. İyileştikten sonra 14 gün bekleyen ve plazma bağışı yapacak olan kişiye bağış öncesi iki kez Corona Virüsü testi uygulanıyor. Testin sonucuna göre plazma alınıyor.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ise immün plazma tedavisinde yeni bir yöntem kullanmaya başladı. Yöntemin adı 'Patojen İnaktivasyonu.' Yurt dışından getirilen bir cihaz sayesinde bağış aşamasında plazmadaki olası virüs ve diğer patojenlerin arınması sağlanıyor.

Plazmada bir mikroorganizma tespit edildiğinde uygulanan yöntemle o mikroorganizmanın çoğalması engellenmiş oluyor. İstanbul Tıp Fakültesi Hematoloji Öğretim Üyesi ve Kan Bankası Sorumlusu Prof. Dr. Sevgi Kalayoğlu Beşışık, patojen inaktivasyonu yönteminin detaylarını anlattı.

 

Yorumlar