PKK'yı dize getiren Hacire Anne 'babaanne' oldu

Evladını evlendirmenin hayalini kuran Akar, oğlundan 2 gün boyunca haber alamayınca polis merkezine giderek kayıp müracaatında bulundu. Daha sonra oğlunun telefonunu inceleyen Akar, HDP'den gelen mesajlardan dolayı, oğlunun partililer aracılığıyla dağa kaçırıldığını düşünerek, beraberinde 2 yakını

PKK'yı dize getiren Hacire Anne 'babaanne' oldu - Sayfa 1

Bazı HDP'lilerle tartışan Akar, camını kırdığı parti binasının önünde 22 Ağustos 2019'da oturma eylemine başladı. Acılı annenin HDP'li bazı görevlilerce tartıştığı ve parti binasının camını kırdığı anlar, güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Gece gündüz parti binası önünde oturma eylemi yapan anne Hacire Akar ile ona destek veren kadınların bazı HDP'lilerin saldırısına uğradığı anlar da güvenlik kamerasınca kaydedildi.

PKK'yı dize getiren Hacire Anne 'babaanne' oldu - Sayfa 2

Görüntülerde, anne Akar'ın HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eylemi sürerken binadan çıkan İl Başkan Yardımcısı Sait Demir'in de aralarında bulunduğu bir grup partilinin gazetecilere, ardından kapı önünde bekleyen kadınlara saldırdığı yer aldı.

Kayıtlarda, HDP'lilerin kadınlara müdahalesi üzerine Akar'ın yakını bir grup erkeğin de partililere tepki verdiği, büyüyen gerginliği, polisin müdahale ederek sonlandırdığı görüldü.

PKK'yı dize getiren Hacire Anne 'babaanne' oldu - Sayfa 3

Suç duyurusunda bulundu

HDP'liler hakkında suç duyurusunda bulunan anne Akar'ın diğer oğlu Fırat Akar'ın da 1994'te terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldığı, 2017'de dağda öldürüldüğü öğrenildi.
Yakınları ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemini sürdüren anne Akar, oğlu kendisine teslim edilinceye kadar eylemini sürdüreceğini söyledi.

PKK'yı dize getiren Hacire Anne 'babaanne' oldu - Sayfa 4

Oğlunun düğününü 20 gün sonra yapacağını belirten anne Akar, "Ciğerim için buradayım. HDP oğlumu kaçırdı. Oğlum HDP binasına girdi, bir daha çıkmadı. Oğlumu istiyorum. Yerde yoksa gökten de olsa oğlumu getirecekler. Oğlum getirilene kadar bu binadan çıkmıyorum." dedi. Akar, hazırlıklarını tamamladıkları düğün için gün saydıklarını dile getirdi.
İnsan hakları savunucularına çağrıda bulunan Akar, şöyle devam etti:
"Altınlarını aldım, evini döşedim, düğün salonunu kiraladım, gelip buraya girmiş. Suyun içine hap koyup vermişler onu bilinçsizleştirip götürmüşler. Eli kınalı damadımı götürdüler. Hani nerede bu HDP'nin adaleti, nerede insan hakları? 20 günlük damat kaçırılır mı? İki çocuğumu daha önce bunlar kaçırıp götürdüler, bu üçüncüsü. Her yıl birini götürüyorlar. 16-17 yaşına geldiler mi kaçırıyorlar."