PKK'lılar çocuk yapıyor mu yapmıyor mu?

PKK'lılar çocuk yapıyor mu yapmıyor mu tartışması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiye yeni katılan Mehmet Ali Çelebi ile diyaloğu esnasında kullandığı ifadeler sonrasında merak konusu olmuştu.

Google Haberlere Abone ol
PKK'lılar çocuk yapıyor mu yapmıyor mu?

PKK'lılar çocuk doğuruyor mu doğurmuyor mu soruları son günlerin popüler soruları oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'ye katılımı esnasında İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye, "2 çocuk az, PKK'lılar bile 5, 10, 15 çocuk yapıyor" şeklindeki ifadeleri bazı siyasiler tarafından "Kürtlere söylüyor" şeklinde yorumlanmış ve tartışma başlamıştı. Peki, PKK'lılar gerçekten çocuk yapıyor mu yapmıyor mu? 

PKK'lıların çocuk yaptığı konusunu bundan 4 yıl önce örgüt mensuplarının itiraflarından biliyoruz. 

2018 yılında PKK'lı bir teröristin ifadeleri Türkiye Gazetesi'nin haberinde yer almıştı. Haberde, terör örgütünün kadın üyelerine zorla çocuk yaptırdığı, çocukların Mahmur Kampı'nda büyütüldüğü belirtiliyor. Bilgiler ise teslim olan örgütün kadın bir mensubuna ait.

İşte o haber: Operasyonlarda da büyük ölçüde öldürülen ya da yakalan teröristlerin ardından eksilen örgütün yeni militan bulmak için kadın teröristlere tecavüz ya da çarpık ilişkilerle çocuk doğurmaya zorladığı ortaya çıktı. Bu yolla doğan çocukları bir kampta büyütmeye başlayan örgütün iğrençliği kadın teröristlerin itirafı ile anlaşıldı.

Güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla köşeye sıkışan ve aldığı ağır darbelerle gün geçtikçe zayıflayan PKK/KCK, dağa çıkanların azalması ve örgüt içerisinde çarpık ilişkilerin ortaya çıkmasıyla da militan temininde zorlanıyor.

Eli kanlı örgüt, terörist sayısını artırmak için yine ahlaksızca kadınları kullanıyor.

PKK/KCK’ya katılımların azalması nedeniyle kadın militanların doğuma zorlandıkları 20 Kasım’da güvenlik güçlerine teslim olan S.D. adlı teröristin ifadesiyle gün yüzüne çıktı. S.D, Ağrı İl Jandarma Komutanlığında verdiği ifadesinde “Hâlen Suriye bölgesinde faaliyet gösteren R. adlı kadın terörist bana, katılımların artırılması için örgüt mensupları arasında cinsel ilişki yoluyla yeni doğumlara zorlandıklarını ve doğumların Irak’ın Mahmur bölgesinde gerçekleştirildiğini anlattı. R. bana, kampta kendisi gibi 10-15 teröristin olduğunu, bu şekilde doğan çocuklar ile annelerinin temasının örgüt yönetimi tarafından sonlandırıldığını ve anne örgüt mensuplarının başka faaliyet alanlarına sevk edildiğini söyledi” dedi.


 

pkk

Yorumlar