PKK'nın Sincar oyunu uzun sürmedi, Münbiç'te de aynı oyun oynanmıştı

Terör örgütü Türkiye'nin operasyon kararlılığından sonra Sincar'dan çekileceğini açıklamıştı. Bugün bir açıklama yapan Sincar'daki Haşdi Şabi liderlerinden biri, PKK'nın tamamen çekildiğini yerine Irak ordusu ve YBŞ'nin yerleştiğini söyledi. YBŞ, terör örgütü PKK'nın kurduğu taşeron örgüt olarak biliniyor. Bu nedenle PKK'nın çekildiği söylemi tam olarak gerçeği yansıtmıyor. Terör örgütü PKK Münbiç'te de aynı oyunu oynamıştı. DEAŞ bahanesiyle işgal ettikleri Münbiç'ten çekilmeleri istenen örgüt, uzun bir sürü ilçeyi terk ettikleri yönünde propaganda yapmışlardı. Hatta sahte konvoylar bile düzenleyerek batı basınına görüntü vermişlerdi. Ancak daha sonra örgütün oyun oynadığı ortaya çıkmıştı.

Google Haberlere Abone ol
PKK'nın Sincar oyunu uzun sürmedi, Münbiç'te de aynı oyun oynanmıştı

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Irak'ın kuzeyinde Musul'a bağlı Sincar bölgesini DEAŞ bahanesiyle işgal eden terör örgütü PKK, Türkiye'nin operasyon kararından sonra bölgeden çekileceğini açıklamıştı. Bölgedeki İran destekli Haşdi Şabi liderlerinden birinin bugün yerel basına yaptığı açıklamaya göre PKK bugün tamamen çekildi, yerine ise Irak ordu birlikleri ile YBŞ yerleşti. YBŞ ise PKK'nın kurduğu taşeron örgütlerden biri. Bu nedenle PKK'nın çekildiği tezi de yalanlanmış oldu.

Sinune Nahiyesi Müdürlüğü’nü vekaleten yürüten Haşdi Şabi liderlerinden Hudeda Coke, “PKK Şengal’den çekildi. Yerlerine, Irak ve YBŞ güçleri konuşlandı” dedi. Aynı zamanda Heşdi Şabi’nin Şengal’deki komutanlarından olan Coke, KCK’nın açıklamasının hemen ardından PKK’nın Şengal’den çekilmeye başladığını söyledi.

Hudeda Coke, “PKK bugün tamamiyle bölgeden çekildi. Şu anda bölge PKK’dan arınmış durumda. Şengal’de şu anda sadece Irak ve YBŞ güçleri bulunuyor. Bunlar da bin kişiden oluşuyor” diye konuştu.

Hudeda Coke, ifadelerine şunları ekledi: Şu anda Irak ordusuna bağlı büyük bir güçte Şengal’e ulaştı. YBŞ birlikleriyle beraber PKK’nın konuşlandığı bölgelerin yanı sıra Irak ile Suriye sınırına konuşlanmış durumdalar. Irak ordusuna bağlı güçlerin bölgeye sevki sürüyor.

MÜNBİÇ'TE DE AYNI OYUN

Terör örgütü PKK, Suriye'nin Münbiç kentini de DEAŞ bahanesiyle işgal ederken aynı oyunu oynamıştı. Türkiye'nin ABD üzerinden kurduğu baskılardan sonra örgüt çekileceğini açıklamıştı. Hatta batı basınını çağırarak sahte konvoylar düzenlemiş, görüntü vermişti. Ancak daha sonra örgütün ilçeden çekilmek yerine daha da yerleştiği ortaya çıkmıştı.

Yorumlar