PKK'ya silah veren ABD hakkında suç duyurusu

Terör örgütü PKK'ya doğrudan ya da dolaylı yollardan silah veren Batı ülkeleri hakkında uluslararası mahkemelerde suç duyurusu yapılacak. PKK'dan ele geçen silahların çoğunun ABD menşeili olduğu açıklanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
PKK'ya silah veren ABD hakkında suç duyurusu

Terör örgütüne silah verenlere karşı hukuk savaşı başlıyor. Korucuların Başkanı Ziya Sözen, “Ele geçen silahların menşei belli. Türkiye’de suç duyurusunda bulunup, ardından AİHM ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne gideceğiz” dedi.

Terör örgütü PKK’nın kullandığı Avrupa menşeli silahlardan dolayı yaşanan şehit ve gazi vakaları yargıya taşınıyor. Uluslararası hukukta direkt veya endirekt bir terör örgütüne silah yardımı yapılmasının suç olduğuna dikkat çeken şehit aileleri, Batı’da örneği görülen benzer davaları da emsal gösterecek. Güneydoğu’daki operasyonlarda ele geçen silahların genellikle NATO ve Avrupa üyesi ülkelere ait olduğuna dikkat çeken Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, bu silahları örgüte ‘Biz vermedik’ demenin bu ülkeler için sorumluluğu üstlerinden atmak için yeterli olmayacağını söyledi.

DEAŞ’la mücadele adı altında PKK’nın Suriye kolu PYD’ye verilen silahların Anadolu’da PKK’nın elinde bulunduğuna dikkat çeken Sözen, “Kato’da ele geçen silahları yan yana dizdiğimizde, bu silahların üreticisi olan ülkelerden adeta bir Avrupa Birliği resmi çıkıyor ortaya. Bu silahların menşei belli. Hangi ülkelerde üretilmiş, PKK’nın eline nasıl geçmiş? PKK bu silahlarla, asker, sivil ve polis çocuklarımızı şehit ediyor. Şehit aileleri, silahları PKK’ya verilenlerin cezalandırılmasını istiyor” dedi. 

ABD’nin 11 Eylül saldırıları sonrasında, ‘vatandaşlarının ölümüne neden olan’ terör örgütü El Kaide’ye silah temin ettiği veya finansman sağladığı gerekçesiyle çok sayıda ülkeye askeri operasyon yaptığına dikkat çeken Sözen, PKK’ya silah temin eden kişi, kuruluş veya ülkeler hakkında uluslararası dava açacaklarını söyledi. Sözen, “Önce, Türkiye’de suç duyurusunda bulunacağız. Ardından AİHM, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne gideceğiz. Suç duyurusunu önümüzdeki günlerce savcılığa ileteceğiz. Bu olayın sorumlularının  hesap vermesini istiyoruz” diye konuştu. 

Yorumlar

sadık geç bile kalıdı belgeler elimizde derhal davalar açılsın