PKK'dan yeni yalan: Münbiç bizi ilgilendirmiyor

Suriye'nin kuzeyindeki birçok kenti DEAŞ bahanesiyle ABD ile birlikte işgal eden terör örgütü PKK, şimdiye kadar yaptığı 'yalan yanlış' açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Terör örgütünden yapılan açıklamada, "Münbiç bizi ilgilendirmiyor, biz güçlerimizi çektik" denildi. Ancak örgüt açıklamasının aksine Münbiç'te hala terör örgütü üyeleri cirit atıyor.

Google Haberlere Abone ol
PKK'dan yeni yalan: Münbiç bizi ilgilendirmiyor

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak için başlattığı kararlılık operasyonları sürerken terör örgütünden çarpıtma açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Daha önce de Münbiç'ten çekildiğini açıklayan ancak çekilmediği fotoğraflarla belgelenen terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG, yeni bir açıklama daha yaparak,  "Münbiç bizi ilgilendirmiyor, biz güçlerimizi çoktan çektik" propagandası yapmaya başladı. Ancak daha iki gün önce Münbiç'ten gelen fotoraflarlarda terör örgütü üyelerinin Münbiç genelinde halka baskı uyguladığı, arama ve kontrol noktaları kurduğu görülüyordu.

Türkiye'nin muhtemel operasyonuyla ilgili açıklama yapan terör örgütünün isim değiştirmiş hali olan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Sözcüsü Mustafa Bali, "Minbiç’le ilgili yapılan görüşmeler ve söylenenler, DSG'yi ilgilendirmiyor. Minbic, DAİŞ'ten alındıktan sonra, 15 Ağustos 2016 tarihinde, biz YPG olarak tüm güçlerimizi Minbic'den çektik. ABD, orada içeresinde Kürt ve Arapların kotasının bulunduğu Minbic Askeri Meclisi adı altında bir oluşuma gitti." diye konuştu.

ABD’nin de bu oluşumu onayladığını, birlikte çalışmaya devam ettiğini ileri süren Bali, "Menbic'de yaşananların ve yaşanacakların muhatabı biz değiliz. DAİŞ’e karşı uluslararası koalisyon ve Minbic Askeri Meclisi muhataptır.” şeklinde konuştu.

DSG Sözcüsü, "Demokratik Suriye Güçleri olarak biz; Minbic, ABD ve DAİŞ’e karşı uluslararası koalisyonun sorunudur diyoruz. ABD ile Türkiye arasındaki gelişmelerin bizi ilgilendirmediğini komutanlarına söyledik.” dedi.

ÖRGÜT KENDİ KENDİNİ YALANLADI

Örgütün yalan ve çarpıtmalarla dolu açıklamalarının başkaları tarafından yalanlanmasına gerek kalmadan kendi yaptıkları açıklamayla yalanlandı. Örgütün sözde Dış İlişkiler Sorumlusu Redur Halil ise yaptığı açıklamada Münbiç için Fransa'dan yardım istediklerini söyledi. Halil, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmeler yaptıklarını, Macron'un asker gönderme sözü verdiğini ileri sürdü. Halil'in bu açıklaması, "Münbiç bizi ilgilendirmiyor" diyen örgütün sözcüsünü anında yalanlamış oldu.

ABD HAZIRLIKLAR YAPIYOR

Öte yandan, Zeytin Dalı Harekatı'nı engellemek için bölgeye askerlerini konuşlandıran ve operasyon başladığında geri çekilen ABD, Münbiç ilçesine yapılacak olası Münbiç operasyonu öncesinde de aynı hamleye başvurdu. ABD güçleri Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç ilçesine askeri takviyeler yaptı. ABD güçleri, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi ile YPG/PKK arasında cephe hattını oluşturan Sacu Çayi ile ilçenin batısındaki Zub'ul Beyn köyü taraflarında konuşlandı. Halihazırda ABD'nin, muhaliflerin kontrolündeki Fırat Kalkanı bölgesiyle sınır hattında Tuhar, Hilvanci ve Dadat olmak üzere 3 gözlem noktası bulunuyor.

Takviye unsurları, Sacu Çayi boyunda haftalık devriyeleri günlük yapmaya başladı. ABD güçleri, eş zamanlı olarak Türkiye'nin Ceylanpınar sınır kapısı karşısındaki Rasul Ayn bölgesinde son 3 gündür devriyeler yapıyor. Halep iline bağlı Münbiç ilçesi Ağustos 2016'dan bu yana ABD'nin desteğiyle terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor.

Yorumlar