PKK patır patır dökülüyor, son haber Tunceli'den

Terör örgütü PKK'nın bugün girişim aşamasında kalan saldırılarının sayısı 5'e yükseldi. Son haber Tunceli'den geldi. Polise bombalı saldırı girişiminde bulunan terörist etkisiz hale getirildi

Google Haberlere Abone ol
PKK patır patır dökülüyor, son haber Tunceli'den

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Hükümetin yeni terörle mücadele stratejisi kapsamında aralıksız bir şekilde sürdürdüğü operasyonlarla dağılma aşamasına gelen terör örgütü PKK, bugün 5 farklı şehirde saldırı aşamasında suçüstü yakalandı. Başta Diyarbakır olmak üzere, Hakkari, Siirt, İzmir ve Tunceli'de toplam 9 terör örgütü mensubu saldırı hazırlığındayken güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. İşte terör örgütü PKK için kara gün haline gelen bugün yaşananlar: 

TUNCELİ

Tunceli-Ovacık karayolunda bulunan uygulama noktasında durdurulan araçtan inerek, polise el bombası ile saldırı girişiminde bulunan şahıs etkisiz hale getirildi. Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bugün saat 14.00 sıralarında, Tunceli-Ovacık karayolu il merkezi uygulama noktasında içerisinde 4 şahsın bulunduğu bir araç durduruldu. Güvenlik görevlilerimizce kimlik kontrolü ve araç araması yapıldığı esnada araçta bulunan 4 şahıstan biri araçtan inerek görevli arkadaşlarımıza el bombalı saldırı yapma girişiminde bulunmuştur. Bu esnada bahse konu şahıs güvenlik güçlerimiz tarafından vurularak etkisiz hale getirilmiştir. Güvenlik güçlerimizde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır" denildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, terör örgütü PKK mensupları tarafından polis ekibine düzenlenen silahlı saldırı sonrası çıkan çatışmada biri yaralı olmak üzere iki teröristin yakalandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilde muhtemel terör olaylarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, sansasyonel eylemler gerçekleştirmek için dağ kadrosundan geldiği tespit edilen iki teröristin Bağcılar Mahallesi Cengizler Caddesi'nde polis ekibine silahlı saldırıda bulunması üzerine çatışma çıktığı belirtildi.

Çatışmada biri yaralı olmak üzere iki teröristin yakalandığı ifade edilen açıklamada, çatışma sırasında yoldan geçen bir kız çocuğunun hafif yaralandığı duyuruldu.

Olay yerinde çatışmanın ardından yapılan incelemede bir tabanca, bir sahte kimlik belgesi ve dijital materyalin ele geçirildiği aktarılan açıklamada, "Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir." ifadesi kullanıldı.

SİİRT

Siirt'te ise polis karakoluna saldırı hazırlığı yapan 2 terörist, çıkan çatışmada ölü ele geçirildi. Çatışmada hafif yaralanan 5 polis, hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Barış Mahallesi'nde bulunan polis karakoluna sabaha karşı saldırı girişiminde bulunan 2 terörist, güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada etkisiz hale getirildi. 2 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmada, teröristlere ait el bombaları ve otomatik silahlar bulundu. Aynı çatışmada hafif yaralanan 5 polis, Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi gören 5 polis taburcu edilirken, saldırı girişimiyle ilgili kapsamlı soruşturma başlatıldı.

HAKKARİ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yakalanan 2 PKK'lı terörist tutuklandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Derecik polis kontrol noktasında durdurulan minibüste yapılan aramada biri Suriye uyruklu 2 terörist yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine getirilen teröristler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık tarafından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen teröristler, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezaevine gönderildi.

İZMİR 

İzmir polisi tarafından bugün şehirler arası terminalde düzenlenen operasyonda, saldırı için şehre gönderildiği belirlenen 2 kadın terörist kıskıvrak yakalandı. 

Yorumlar

asım hepsini gebertin sağ yakalamayın boşuna beslemiyelim