PKK ilk bombardımanda dağıldı, firar ettiler

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın ilk saatlerinde ağır darbe alan teröristler kaçacak delik aradı. İlk darbenin ardından 200 teröristin firar ettiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
PKK ilk bombardımanda dağıldı, firar ettiler

Türk Silahlı Kuvvetler dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle Suriye'nin kuzeyine operasyon başlattı. Uzun zamandır yapılması gündemde olan operasyona Suriye Milli Ordusu da destek veriyor. 

Dün akşam saatlerinde başlayan operasyonda ilk önce hava harekatıyla "hedef yumuşatma" taktiği uygulandı. Bu sırada terör örgütü PKK/PYD/YPG militanlarından çok sayıda kişinin firar ettiği belirtildi. Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-16 uçakları tarafından bombalanan terör hedefler imha edilirken korkan bazı militanların kaçtığı ifade ediliyor. 

ARKALARINA BAKMADAN KAÇIYORLAR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgeye yaptığı yoğun bombardımanın ardından Tel Abyat, Resulayn, ve Kamışlı'da 200'den fazla teröristin saflarını terk ettiği kaydedildi. Endişeye kapılan terör örgütü ise kaçanlar için infaz emri verdi.

Yorumlar