PKK ile Haşdi Şabi bir arada görüntülendi

Irak'ın kuzeyindeki Şengal bölgesini DEAŞ bahanesiyle işgal eden PKK'nın burada oluşturduğu yapı ile İran destekli Şii Haşdi Şabi milisleri bir arada görüntülendi.

Google Haberlere Abone ol
PKK ile Haşdi Şabi bir arada görüntülendi

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Suriye ve Irak topraklarında DEAŞ bahanesiyle birçok bölgeyi işgal eden PKK ile İran destekli Şii Haşdi Şabi milisleri Musul'un Şengal bölgesinde birlikte görüntülendi. 

İran tarafından kurulan ve Irak’ta DEAŞ ile mücadele adı altında bölgedeki Sunnilere ve Kürtlere büyük baskılar yapan Şii milis grubu Haşdi Şabi ile PKK'lı teröristlerin işbirliği içinde olduklarını kanıtlayan görüntüler ortaya çıktı.

Bölgede Şii DEAŞ olarak anılan Haşdi Şabi milislerinin Şengal çevresinde PKK’lılarla kol kola oldukları görünen görüntüler doğrudan Haşdi Şabi’ye bağlı Telafer Güçleri Savaş Basını Ekibi’nin Youtube hesabından paylaşıldı.

29 Mayıs’ta paylaşılan görüntülerde bir Haşdi Şabi milisinin PKK'lılarla kol kola girerek, “Şuan Şengal Savunma Gücü Ezidi kardeşlerimizle birlikteyiz” dediği ve “Lebbeyke ya Huseyn (Emret ey Hüseyin)” şeklinde slogan attığı görülüyor.

Şengal halkının uzun süreden bu yana bölgeyi terk etmesini istediği PKK güçlerinin, yine son dönemde Şengal çevresindeki faaliyetleri nedeniyle Ezidi Kürtler arasında büyük rahatsızlığa ve endişeye yol açan Haşdi Şabi’lerle işbirliği içinde hareket etmesi tepkileri arttırdı.

Şengal halkı, her iki gücün de bölgeyi terk etmesini istiyor.

Yorumlar