PİAR Araştırma kimin?

PİAR Araştırma kimin, sahibi kimdir, Piar araştırma kim tarafından ne zaman nerede kuruldu?

Google Haberlere Abone ol
PİAR Araştırma kimin?

PİAR Araştırma kimin, kim tarafından ne zaman nerede kuruldu, şu anda sahibi kimdir soruları yapılman son anketle birlikte gündem oldu. Özellikle AK Parti oylarının düşük gösterilmesiyle ünlü şirketlerdden biri olan PİAR'ın son anketi de yine bu yönde oldu. Peki, PİAR araştırma kimin? İşte hakkındaki bilgile: x

Şirket tarafınadn yapılan en son ankette AK Parti'nin oyları yüzde 28 gösterildi. Oysa daha iki gün önce OPTİMAR tarafından yapılan araştırmada AK Parti'nin oy oranları yüzde 40 bında olduğu ortaya çıkmıştı.

PİAR'dan yapılan açıklamada, "24-29 Mayıs 2021 tarihleri arasında, 26 İl'de, yaş, cinsiyet, eğitim kotası uygulanarak 2411 katılımcı ile telefon (CATI) görüşmesi ile yaptığımız araştırmamız, Foy Token'in katkılarıyla, Piar Aaştırma aboneleri için yapılmıştır." denildi.

Ankette İyi Parti'nin oy oranının yüksek gösterilmesi ise akıllara gerçek bir "piar" çalışmasını getirdib. Çünkü OPTİMAR anketinde İyi Parti'nin oyları baraj hattında görünüyor.

İşte o anket: 

PİAR Araştırma kimin?
PİAR Araştırma'nın son anketi

 

PİAR Araştırmanın sahibi Kadir Atalay'dır.

Atalay, AK Parti'nin bölünmesi çalışmalarında fikirsel olarak katkısı olanlardan biridir; zira Ali Babacan yeni parti kurma aşamasındayken, "Babacan'ın oyu yüzde 8-9 bandında" demişti. Oysa şu ana kadar hiçbir ankette Babacan'ın oy oranı yüzde 2'nin bile üzerine çıkmadı. Hatta en son kendi anketinde bile yüzde 1,8 görünüyor. 

 

KARARSIZLAR DAĞITILMADAN HDP VE MHP BARAJ SORUNU YAŞIYOR İDDİASI

PİAR Araştırma Şirketi, katılımcılara "Bu pazar seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz" sorusunu yöneltti. Kararsız oyların dağıtılmadığı ilk sonuçlarda AK Parti yüzde 28,1, CHP yüzde 18,3, İYİ Parti 12,0, HDP yüzde 8,7, MHP yüzde 8, 3, DEVA Partisi 1,8 Memleket Partisi yüzde 1,2, Saadet Partisi yüzde 1, Gelecek Partisi yüzde 1 oranında oy aldı. Kararsız vatandaşların yüzdesi ise 13,3 oldu.

Kararsız oyların dağıtılmasıyla birlikte en büyük atağı yapan partinin İYİ Parti olduğu görüldü. Kararsız oyların dağıtılmasından sonra AK Parti yüzde 34,8 CHP yüzde 22,7, İYİ Parti yüzde 14, 8, HDP yüzde 10,7, MHP yüzde 10,2, DEVA Partisi yüzde 2,2, Memleket Partisi yüzde 1, 5, Saadet Partisi yüzde 1,2, Gelecek Partisi yüzde 1,2 ve diğer partiler yüzde 0,7 oranında şekillendi.

İYİ PARTİ CUMHUR İTTİFAKI'NDAN 3 PUAN ALDI İDDİASI

PİAR Araştırma Şirketi'nin anketle ilgili verdiği bir başka detay da dikkat çekti. Buna göre şirket tarafından yapılan bilgilendirmede, İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı'ndan 3 puan kopardığı belirtilerek, "İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı'ndan aldığı 3 puan ve Deva ile Gelecek partilerinin aldığı 2.8 puan dışında kalan iktidar seçmenleri, ya kararsızlar tarafında kalmış ya da oy kullanmamayı tercih edeceklerini belirtmişlerdir" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar