Peteklerin altı neden ısınmaz, petek havası nasıl alınır?

Petekler neden ısınmaz, petek havası nasıl alınır, ÇÖZÜM ÖNERİSİ nedir, sorusu soğuk havaların bastırması kombilerin ve kaloriferlerin yeniden çalıştırılmasıyla birlikte sıkça sorulmaya başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Peteklerin altı neden ısınmaz, petek havası nasıl?

Petekler neden ısınmaz, petek havası nasıl alınır, peteklere ilgili bilgi? Havaların iyice soğuması kar yağışın başlamasıyla birlikte ısınma sorunları da baş göstermeye başladı. Petekler neden ısınmaz ya da peteklerin neden üstü ısınırı altı ısınmaz sorusu son günlerin popüler sorusu haline geldi. Peteklerin üstü ısınıyor bazene de altı ısınmıyor neden? Bu soru da yeni aynı şekilde sıkça sorulan sorulardan biridir. Bu soruların en önemli sebeplerinden biri düzenli bakımının yapılmamasıdır. Normal şartlarda peteklerin 2 senede bir bakımın yapılması uygundur.

PETEKLERİN ALTI NEDEN ISINMAZ?

Peteklerin içi zamanla oluşan kir, pas gibi etkenler nedeni ile ısıtma kalitesi ve kombinin çalışmasını etkilemektedir. Petekler neden ısınmaz, petek havası nasıl alınır, peteklere ilgili bilgi?

Petekler neden ısınmaz, petek havası nasıl alınır, peteklere ilgili bilgi?
Petekler neden ısınmaz, petek havası nasıl alınır, peteklere ilgili bilgi?

 

Genellikle kombilerin arıza sebepleri sistemde oluşan kireç, tortu ve pisliklerin pompaya gitmesi ile oluşur. Bu sebeple peteklerin temizlenmesinin her şekilde faydasını göreceksiniz. En önemlisi ise sizin için ısınma maliyetinizin düşerek faturaya yansıması olacaktır.

PETEK NEDEN ISINMAZ?

Tamamen yerli üretim olan Petek Temizleme Makinası ile yapacağınız ve kimyasal kullanarak yapılan her bakım daha etkili sonuç verir. Unutulmamalıdır ki makina ve kimyasal ile yapılan temizlikte peteklerin içi tamamen arınarak temizlenir.

Evinizdeki ve iş yerinizdeki kalorifer petekleriniz ısınmıyor ise peteklerin vanalarını kontrol edin açık ve halen ısınmıyor ise kombinizin pompası arızalanmış olabilir. Azda olsa sıcaklık var ise kirden kaynaklı bir sorun olma ihtimali yüksektir. Eğer peteğinizin yarısı ısınmıyor ise; bu durumda peteklerin alt kısmı ısınmaması peteklerin içinde oluşan tortulardan kaynaklanır tortular peteklerin alt kısmına çökerek bu bölgeleri tıkar ve ısınmasını engeller.

Son petek ısınmıyor ise purjör anahtarı ile peteğin havasını (purjör anahtarı ile peteğin hava alma anahtarını açarak bir miktar su atınız) alarak deneyiniz. Yinede çözüm olmazsa bu sefer alt vana rekorundan peteğin havasını alarak deneyiniz.

Kalorifer peteği neden ses yapıyor, sebebi ne olabilir? gibi bir sorunla karşılaşırsanız; bu sorun genellikle termostik vanalardan meydana gelir ve böyle bir durumda vananın değişmesi gerekmektedir. Diğer bir sorunda genleşme ve rekorlardan kaynaklı olabilir ve bu durumda vanalarda bulunan rekorlar gevşetilerek bir miktar su akıtılır. Yine de ses kesilmiyorsa uzmana başvurabilirsiniz.

KALORİFER PETEKLERİ NASIL TEMİZLENİR?

Kalorifer peteği makina ve kimyasal tesisat temizleme ilaçları ile temizlenmelidir. Unutulmamalıdır ki tahliye vanasından su boşaltıp ilave etmek yarardan çok zarar vermektedir. Bu durumda peteklerde biriken tortular dışarı atılamaz aksine peteklerin altına çöker ve bu bölgelerin tıkanmasına neden olur.

Diğer bir şikayet ise kombi neden su eksiltir? Kombilerin su eksiltmesinin en büyük sebeplerin başında petek vanalarının su damlatması gelmektedir. Bunun yanı sıra tesisatta oluşan çatlaklar böyle bir durumda karşılaşmanıza neden olabilmektedir. Peteklerin altı ısınmıyor, peteklerin alt kısmı ısınmıyor, merkezi sistem kalorifer peteği ısınmıyor, kalorifer peteğinin alt kısmı ısınmıyor, doğalgaz petekleri ısınmıyor, petekler ısınmıyor neden, kaloriferin altı ısınmıyor, peteklerin alt kısmı ısınmıyor, peteklerin yarıdan aşağısı neden ısınmaz, peteklerin havası nasıl alınır, kalorifer peteği ısınmıyor, kalorifer peteklerinin alt kısmı ısınmıyor, kaloriferin altı ısınmıyor, peteklerin temizlenmesi, peteklerin altı neden soğuk olur, peteklerin üstü sıcak altı soğuk neden gibi sorunların cevaplarını bulabilirsiniz.

Petekler neden ısınmaz sorusuna cevap olabilecek uzman görüşleri ne diyor?

 

PETEKLERİN ÜSTÜ ISINIYOR ALTI ISINMIYOR NEDEN?

Peteklerle ilgili bir diğer önemli sorun üstü ısınıyor yarısından aşağı ise ısınmıyor. Peki, neden? İşte uzman cevapları:

Yorumlar