PETA'nın tepkisini çeken sergideki tartışmalı eserler kaldırıldı

NEW YORK (AA) - ABD'nin New York kentindeki Guggenheim Müzesi'nde cuma günü açılacak "1989'dan Sonra Sanat ve Çin: Dünya Tiyatrosu" sergisindeki bazı eserlerin, hayvan hakları savunucularının tepkisi nedeniyle kaldırıldığı...

Google Haberlere Abone ol
PETA'nın tepkisini çeken sergideki tartışmalı eserler kaldırıldı

NEW YORK (AA) - ABD'nin New York kentindeki Guggenheim Müzesi'nde cuma günü açılacak "1989'dan Sonra Sanat ve Çin: Dünya Tiyatrosu" sergisindeki bazı eserlerin, hayvan hakları savunucularının tepkisi nedeniyle kaldırıldığı bildirildi.

Guggenheim Müzesinden yapılan açıklamada, "1989'dan Sonra Sanat ve Çin: Dünya Tiyatrosu" sergisindeki 150 eserden 3'ünün hayvanseverlerin tepkileri sonrası sergiden çıkarıldığı belirtildi.

Ziyaretçilerin sergi aracılığıyla küreselleşmenin sosyal şartları hakkında düşünmeye teşvik edilmek istendiği kaydedilen açıklamada, ancak "açık ve tekrarlanan şiddet tehlikesinin eserlerden bazılarını kaldırmaya zorladığı" vurgulandı.

Müzenin açıklamasında ayrıca, personelin, ziyaretçilerin ve katılımcı sanatçıların güvenliğine ilişkin duyulan endişenin de böyle bir kararın alınmasında etkili olduğu aktarıldı.

Hayvan hakları örgütü PETA, söz konusu eserlerin sergiden kaldırılması amacıyla internet üzerinden kampanya başlatmış ve kısa sürede 700 binden fazla imza toplamıştı.

PETA Sözcüsü Moira Colley konuyla ilgili açıklamasında, insanların hayvanları asla eğlence amacıyla kullanmaya hakları olmadığını ifade etmişti.

Yorumlar