Pesketaryen diyeti nedir, diyet listesi

Pesketaryen diyeti son günlerin en çok konuşulan diyetlerinden oldu. Ünlü oyuncu İrem Helvacıoğlu'nun bu diyet sayesinde 20 kilo verdiğini söylemesi üzerine zayıflamak isteyen kilo problemi olan kişiler bu diyetin ne olduğunu merak etti. Peki Pesketaryen Diyeti nedir, diyet listesinde neler var

Google Haberlere Abone ol
Pesketaryen diyeti nedir, diyet listesi

Pesketaryen diyeti nedir, diyet listesinde neler var? Son günlerin en çok konuşulan diyeti, zayıflamak isteyenlerin merak ettiği diyetlerden oldu. Son olarak 'Sen Anlat Karadeniz' dizisinin güzel oyuncusu İrem Helvacıoğlu bu diyet ile 20 kilo verdiğini açıkladı. İşte Pesketaryen diyeti ile ilgili merak edilenler. Pesketaryen diyeti nedir, nasıl yapılır, örnek diyet listesi

 Pesketaryen diyeti bir nevi vejeteryan bir diyet. Balık dışında hiç bir et tüketilmeyen diyetin kelime anlamı 'Pesce' balık anlamına geliyor. İtalyanca bir kelime olan 'Pesketaryen' sadece balık yenen vejeteryan diyet demek. 

Pesketaryen diyeti içinde meyve, sebze, tahıl, baklagil ve deniz ürünleri var. Sadece bu tür gıdalar ile beslenilen diyete Pesketaryen diyet deniliyor. Et olarak sadece balık eti tüketiliyor. Yumurta, süt ve süt ürünleri ise kişisel tercihe göre tüketiliyor.

Örnek Pesketaryen Menü

Yeşillikler ve sebzeler beslenmeye yüzde 50 oranında dahil edilir

Deniz mahsülleri ve bitkisel proteinler beslenmeye yüzde 25 oranında dahil edilir

Tam tahıllar ve diğer karbonhidratlar ise yüzde 25 oranında dahil edilir

Ayrıca diyete zeytin, tam tahıllar, baharatlı biberler, kabuklu yemişler, tohumlar, bitkisel yağların da ilave edilmesi tavsiye edilir.

Herhangi bir deniz ürünü ile bol yeşil salata bir öğün olarak tercih edilebilir.

Kaynak: sonhaberler.com

Yorumlar