Pentagon: Türkiye F-35 programından çıkartılacak

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Beyaz Saray'da ortak toplantı düzenlendiği sırada Pentagon'dan açıklama geldi. F-35 programının başında yer alan Eric Fick, Türkiye'nin F-35 programından çıkartılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Pentagon: Türkiye F-35 programından çıkartılacak

Dünya Beyaz Saray'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılan toplantıya odaklanmışken Pentagon toplantıların sürdüğü sırada açıklamalarda bulundu.

F-35 projesinin başında bulunan Korgeneral Eric Fick, Türkiye'nin 2020 yılı itibariyle programdan çıkartılacağını yineledi.

TOPLANTI SIRASINDA AÇIKLADI

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı arasında Beyaz Saray'da görüşmeler devam ederken Pentagon'dan bir yetkilinin Kongre'de açıklamalarda bulunduğu ortaya çıktı. Savunma sanayi haberlerini yapan Defence News tarafından "Pentagon yetkilisi F-35 programının yolunda olduğunu ve Türkiye'nin yerine yeni alternatiflerin geldiğini söyledi" başlığıyla çıkan haberde F-35 projesinin başında bulunan Korgeneral Eric Fick'in açıklamalarına da yer verildi.

2020'Yİ BULACAK

Kongre'de açıklamalarda bulunan Fick, ABD'nin Türkiye'nin ayrılması sonrasında alternatif ülkeler bulduğunu söylerken, "Türkiye'nin programdan çıkışı Mart 2020'yi bulacak. Lockheed ve Pratt&Whitney alternatif tedarikçi bulma konusunda müthiş ilerleme kaydetti" dedi.

Programın yöneticisi olarak görev alan Korgeneral Fick, "Bir yıl önce çalışmaya başladık, çok sessiz fakat incelikli bir şekilde çalışarak bütün bu parçalar için alternatif kaynak aramaya çalıştık. Henüz hepsini bulamadık yaklaşık 12 komponente alternatif bulamadık" dedi. Fick, bu 12 parçanın arasında pervane ve aracın iskeleti olduğunu dile getirdi.

Yorumlar