Pençe'de son durum: Üç terörist mağarada ölü bulundu

Pençe Harekatı kapsamında Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar devam ediyor. Operasyonlarda son olarak bir mağarada üç teröriste ait cesetler bulundu. Böylece operasyonda şu ana kadar ölen terörist sayısı 68'e yükselmiş oldu. Öte yandan MSB, Irak'ın kuzeyinde Pençe-2 isimli yeni bir harekat daha başlatıldığını açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Pençe'de son durum: Üç terörist mağarada ölü bulundu

Pençe Harekatı kapsamında bir mağarada 3 teröristin cesedi bulundu, böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı 68 oldu.

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Harekatı'nda, bir mağarada 3 teröristin cesedi bulundu.

Hakurk bölgesinde başarıyla devam eden Pençe Harekâtında bir mağarada 3 terörist cesedi bulundu. Böylece, Pençe Harekâtında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 64 terörist oldu.#MSB #TSK #PençeHarekatı

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından, 27 Mayıs'ta başlayan harekata ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Buna göre, harekatın devam ettiği bölgedeki bir mağarada 3 teröristin cesedi bulundu.

Böylece harekat kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 68 oldu.

PENÇE-2 BAŞLADI

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Pençe Operasyonu'nun başarıyla sürdüğü belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

Halen başarıyla icra edilmekte olan Pençe Operasyonunda elde edilen gelişmeler sonucunda, 12 Temmuz 2019 akşamı, Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip saat 22.00’de Irak kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı komando tugaylarımızla Pençe-2 Operasyon Planı çerçevesinde, tespit edilen farklı bir bölgede yeni bir harekât başlatılmıştır.

Operasyon Hava Kuvvetleri, kara ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri ve İHA’ların desteğinde planlandığı şekilde devam etmektedir.

Bu harekât ile Hakurk bölgesindeki terör örgütünce kullanılan mağara ve sığınakların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesine devam edilecektir.

Yorumlar