Pekerler İnşaat kimin, sahibi Özgür Peker kimdir?

Pekerler İnşaat kökenleri 1950'li yıllara kadar dayanan aslen Bitlisli olan bir ailenin kurduğu şirkettir. Şirketin soyadının son dönemlerde kamuoyunda popüler olan bir çetebaşının soyadıyla aynı olması akıllara "acaba" soru işaretlerini getirse de onunla bir ilgisi yok

Google Haberlere Abone ol
Pekerler İnşaat kimin, sahibi Özgür Peker kimdir?

Pekerler İnşaat kimin, sahibi Özgür Peker kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve mesleği nedir soruları bu aralar merakla soruluyor. Pekerler İnşaat'ın kökenleri 1950'li yıllara kadar dayanıyor. Sahipleriyle aslen Bitlisli ancak sonradan Ankara ve İzmir'e uzanan bir hayat hikayesine sahiptir. Peki, Pekerler İnşaat kimin, sahibi Özgür Peker kimdir, nerelidir?

Pekerler İnşaatın sahibi olan Peker ailesi aslen Bitlis'in Tatvan ilçesindendir. Aile burada inşaat işlerini başlamış. Ancak işlerin büyümesi üzerine önce Ankara'ya oradan da İzmir'e kadar uzanan bir hayat hikayesi çizmişler. 

Pekerler İnşaat'ın başında şu anda aile adına Özür Peker bulunuyor. Henüz 40 yaşında olan Özgür Peker, Bitlis'in Tatvan ilçesinde dünyaya geliyor; ancak ailesiyle birlikte o da önce Ankara sonra da İzmir'e yerleşiyor.

Pekerler İnşaat kimin, sahibi Özgür Peker kimdir?
Pekerler İnşaat kimin, sahibi Özgür Peker kimdir?

 

Şirketin ilk kurucusu Maşallah Peker'dir. Maşallah Peker, 1950'li yıllarda kurulan şirketin kurucuları arasında sayılıyor. Aile şirketi 1980'lere geldiğinde Ankara'ya taşınıyor. 1990’lı yıllarda Milli Savunma Bakanlığı’nın projelerini hayata geçirerek adını duyuyan grubun uzun süre yönetim kurulu başkanlığını yapan Maşallah Peker, kısa süre önce görevi oğlu Özgür Peker’e bıraktı.

Türkiye’nin farklı illerinde üniversite kampüsleri, AVM’ler, konut projeleri, otel ve hastaneler yapan grubun yeni gözdesi ise İzmir.

2017 yılında Emlak Konut GYO tarafından yapılan İzmir Konak 2. Etap Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı ihalesini 726 milyon liralık teklifle alan Pekintaş Yapı ve Burakcan İnşaat İş Ortaklığı Pekerler İnşaat’ın kardeş şirketleri. Toplam değeri 2.2 milyar liralık olan proje İzmir’in son dönemde en çok konuşulan projelerinden biri.

Özgür Peker, ailesinin inşaat işlerine başlama hikayesini şöyle anlatıyor Hürriyet gazetesine verdiği bir röportajında: Dedem, annemin babası Bitlis’te müteahhitliğe başlamış, 1976 yılında babamlara bir taahhüd işinde dedem yardımcı oluyor ve babamlar da işe öyle başlıyor.

Dedem yaptığı işlerden birini babam ve amcamlara veriyor. Babam ve amcamlarım tamamı ilkokul mezunu. İşi işte öğrenmişler. İlk işler de hep Bitlis’te yapılmış. Bu sektörde 42 yıllık geçmişimiz var.

1986 yılına kadar Hüsamettin Peker İnşaat olarak iş yaparken, 1986 sonrasında Ankara’ya gelen aile Pekerler İnşaat olarak çalışmaya devam ediyor. Biz de 3 kardeşiz. Ablam var, bir de erkek kardeşim var.

Mimar olan erkek kardeşim de şirkette. Ben hep Ankara’da okudum. Ben büyürken şirket alt yapı çalışmalarına girdi. 1990’lardan sonra Milli Savunma Bakanlığı projeleri başladı.

PEKERLER İNŞAATIN SAHİBİ ÖZGÜR PEKER KİMDİR?

Özgür Peker, 1981 yılında Bitlis'in Tatvan ilçesinde doğdu. Babasının adı Maşallah Peker'dir. 

Özgür Peker, öğrenimine Bitlis’te başladı.

1991 yılında ailesinin Ankara’ya taşınma kararına kadar Bitlis’te okuyan Peker, öğrenimini Ankara’da tamamladı.

Liseden sonra Newford Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

Özgür Peker, 2000’li yıllardan itibaren şirkette çalışmaya başladı.

En alt kademelerden en üst kademeye kadar şirketin tüm mevkilerinde çalıştı ve sektördeki tecrübesini arttırdı.

2017 yılı itibarıyla da Pekerler İnşaat’ın yönetim kurulu başkanı oldu. Peker, evli ve 2 çocuk babası.

Yorumlar