Pazar günü PCR testi yapılır mı?

Pazar günü PCR testi yapılır mı?, hafta sonu PCR testi yaptırmak mümkün mü, nerede yaptırılabilir, sonuçlar aynı gün içerisinde çıkıyor mu? İşte hafta sonu PCR testi yapabilme durumuyla alakalı detaylar:

Google Haberlere Abone ol
Pazar günü PCR testi yapılır mı?

Pazar günü PCR testi yapılır mı veya hatfa sonu PCR testi yapmak mümkün mü, yapılan testler aynı gün içerisinde çıkıyor mu bu ve buna benzer sorular hafta sonunda acilen PCR testi yaptırmak zorunda kalanların sorduğu sorular arasında yer alıyor. Peki, durum nedir, hafta sonu cumartesi ve pazar günü PCR testi yapılır mı, yapılıyorsa nerede yapılıyor? 

Pazar günü PCR testi yapılır mı
Pazar günü PCR testi yapılır mı

 

Sağlık Bakanlığı'nın yetkilendirdiği PCR merkezlerinin çalışma saatlerini ilgili merkezler ve internet sitelerinden sorgulayabilirsiniz.

Genellikle hafta içi 08.00-19 00'a kadar sonuçlar aynı gün, 19.00'dan dan sonra sonuçlar ertesi gün.

Hafta sonları ve bayram boyunca 08.00-17.00'ye kadar sonuçlar aynı gün çıkmaktadır.

Pazar günü PCR testi yapılır mı
PCR testi

 

Öğretmenler başta olmak üzere PCR testi zorunlu olanlar devlet hastanelerinde ücretsiz olarak haftada iki defa PCR testi olabilecekler.

PCR TESTLERİ DEVLET KURUMLARINDA TAMAMEN ÜCRETSİZ

Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinden PCR testi ücreti ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde; “Başvuru esnasında ilgili merkeze toplam 250 TL tetkik bedeli ödeyerek test yaptırabilecektir. Kamuya ait laboratuvarlar Bakanlığın uygun gördüğü şekilde Kamu Hastane hesabına yatırılan dekont ile özel ve üniversite laboratuvarları ise kendi hesabına yatırılan ücret dekontu ile işlem başlatacaklardır.

Yurtdışına çıkacak misafirlerimiz veya turistlerimiz, İlgili kurumlara başvurması durumunda tetkik bedeli haricinde herhangi bir ücret ödemesi yapmayacaklardır. Aksi durumlar için il sağlık müdürlüğümüze ulaşabilirsiniz.”

COVID-19 semptomlarına (ateş, öksürük, solunum güçlüğü vb.) sahipseniz size en yakın sağlık kurumuna başvurmanız gerekmektedir. Hekiminizin sizi muayene etmesinin ardından COVID-19’dan şüphelenirse sizden test isteyecektir.

PCR TESTİ NEREDE YAPILIR DİYENLER İÇİN PCR TEST MERKEZLERİNİN ADRESİ TAM LİSTE


 

Yorumlar