Payitaht Abdülhamit dilsiz Nadir Bey kimdir?

Payitaht Abdülhamid dilsiz Nadir Bey olarak bilinen karakteri canlandıran oyuncunun gerçek hayatta görenler gözlerine inanamıyor. Ustaca yaptığı yakın dövüş sanatını aslında gerçek hayatında da yapıyormuş. İşte Nadir Bey hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Payitaht Abdülhamit dilsiz Nadir Bey kimdir?

Payitaht Nadir bey kim veya dilsiz Nadir gerçekte kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar? TRT 1'in tarih konulu dizisilerinden Payitaht Abdülhamid dizisinde Nadir Bey karakteriyle karşımıza çıkan oyuncu kimdir, nerelidir, gerçek adı nedir, kaç yaşındadır? İşte Payitaht Nadir Bey hakkında merak edilenlerden bazıları: 

Nadir Bey, Payihat dizisinde Sultan Abdülhamid'in özel hafiye yani istihbarat teşkilatı ekibinde yer alıyor. Önceki sezonlarda Halil Halid'in öncülüğündeki ekibin üyesiydi. Şimdi ise farklı bir ismin önderliğinde hafiyeliğe devam ediyor.

Nadir Bey'in en büyük özelliği ise çok iyi derecede karate yapıyor olmasıdır. 

Nam-ı diğer Kaşgarlı Nadir Bey, dizide olduğu gibi gerçek hayatında çok iyi bir sporcudur. 

Dizinin senaryosuna göre Nadir Bey, Doğu Türkistan'ın Kaşgar ilinden gelmiş bir Türkmendir.

Dizinin yeni sezonunda Eşref Aziz'in ekibinde diğer arkadaşlarıyla birlikte yer almaktadır. 

Payitaht Nadir Bey Kimdir?
Nadir Bey karakterini canlandıran Salman Ataş

 

Nedir Bey karakterini canlandıran oyuncu ise Selman Ataş'tır. Peki, Selman Ataş kimdir? İşte Nadir Bey'in canlandıran Salman Ataş biyografisi: 

İlk, orta ve lise eğitimini müteakip inşaat mühendisliği fakültesi öğrenimini Almanya Cumhuriyetinde tamamladı. 

Okul öğrenimine paralel olarak Karate, Box, Güreş ve Tekvando dallarında eğitim almış olup Body Building ve Halter sporlarıyla da profesyonel olarak ilgilendi.

1990 yıllarında Wing Tsun savunma sanatı ile tanışması sonrasında spor hayatına profesyonel olarak Wing Tsun sistemi ile devam eden ve Avrupa'nın yaygın ve seçkin Wing Tsun okullarında birçok farklı usta ile çalışma fırsatı bulan Sifu Salman ATAŞ "5 PG (Practician Grade) - Master of Wing Tsun" derecesine yükselmeye hak kazandı.

Halihazırda Türkiye'de ikamet etmekte olan Sifu Salman ATAŞ, WTSP Leader & Chief Instructor olarak düzenli eğitim/seminerler vermek suretiyle öğrenci ve eğitmen yetiştirmeye devam ediyor.

Payitaht Nadir Bey kimdir

“Wing tsun” ustası Salman Ataş, adını ve sanatını geniş kitlelere duyurmanın mutluluğunu yaşıyor.

Savaş sanatlarıyla 13 yaşında Almanya’da tanıştığını ifade eden Ataş, yaklaşık 23 yıldır Uzak Doğu savaş ve sağlık sanatı ustası olduğunu vurguladı.

Ataş, Türkiye’de ilk olarak “Wing tsun” sanatıyla ilgili okullar açtığını ve eğitim vermeye başladığını dile getirdi.

Profesyonel anlamda “Payitaht Abdülhamid”in ilk televizyon projesi olduğunu anlatan Salman Ataş, dizideki ilk aksiyon sahnesinde yönetmen ve oyuncuların, hareketlerinin hızına şaşırdığını ama daha sonra kamera önü ve kamera arkası ekibin bu duruma alıştığını belirtti.

 

Yorumlar