PAÜ Rektör Bağ, sosyal medyadan tepki gösterdi

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, eşi Derya Bağ’ı İslami İlimler Enstitüsüne sekreter olarak atamasının ardından 11 kişinin görev yerini değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol
PAÜ Rektör Bağ, sosyal medyadan tepki gösterdi

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, eşi Derya Bağ’ı İslami İlimler Enstitüsüne sekreter olarak atamasının ardından 11 kişinin görev yerini değiştirdi. Bağ, eşinin istifasının ardından görev yeri değiştirenlerin bazılarına soruşturma açarken, soruşturmanın nedenin ‘çok gizli’ ibareli belgelerin sızdırılmasına tepki gösterdi. Rektör Bağ, “Neden mi soruşturma açtım, yerini değiştirdim? İşte bir kanıt. Çok gizli ibareli olarak eline verdiğim evrak gün içinde basına verilmiş” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, asaleten göreve atandıktan bir süre sonra Merkezefendi ilçesi Bereketli İmam Hatip Ortaokulunda öğretmenlik yapan eşi Derya Bağ’ı İslami İlimler Enstitüsüne enstitü sekreteri olarak atamış, söz konusu atamanın medyada yer almasının ardından YÖK Başkanı Yekta Saraç atamanın doğru olmadığını söylemiş ve iptalini istemişti. Bunun üzerine Bağ, yaptığı açıklamada eşinin istifa ettiğini açıklamıştı.

Yaşananların ardından Rektör Bağ, Genel Sekreteri Tamer Ceylan, Genel Sekreter Yardımcısı Sevcan Kuran, Personel Daire Başkan Vekili Nevzat Adak, Basın ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Derya Yüksel, Genel Sekreterlikte görevli bir memur ve Halkla İlişkiler Biriminde görevli 6 personel olmak üzere toplam 11 kişinin görev yerleri atama ihtimali olan personelin yerlerini değiştirdiği öğrenilirken, yerleri değiştirilen bazı memurlar hakkında idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Belgelerin sızdırıldığı iddiası

Rektör Bağ, bugün sosyal medya hesabı üzerinden soruşturmanın neden açıldığını açıkladı.

Bağ, ‘çok gizli’ ibareli belgenin sızdırıldığını belirterek, soruşturmayı savundu. Sızdırılan belgenin fotoğrafıyla birlikte açıklama yapan Bağ, “Neden mi soruşturma açtım, yerini değiştirdim? İşte bir kanıt. Çok gizli ibareli olarak eline verdiğim evrak gün içinde basına verilmiş. Üniversitenin tüm yazışmaları bu kişinin önünden geçiyor. Üniversitenin her bir noktasına ulaşma imkanı var” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar