Patronlarda kredi kartı endişesi başladı

Kredi kartıyla yapılan alışverişlerin dizginlenmesi için Merkez Bankası tarafından düzenleme yapılacağı söylentileri patronları endişelendirdi. Onlardan biri olan ünlü iş insanı Cem Boyner, kredi kartına düzenlemeye karşı olduğunu açıkladı ve düzenlemenin fayda sağlamayacağını savundu.

Google Haberlere Abone ol
Patronlarda kredi kartı endişesi başladı

Cem Boyner, yüksek enflasyon oranlarından ve ekonomik durumun getirdiği zorluklardan kimsenin memnun olmadığını belirtti. Bloomberg HT'de katıldığı bir yayında, nakit kullanımının azaltılması ve kredi kartı kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti. Bu sayede, vatandaşların bankacılık sistemine dahil olması ve ülkenin vergi gelirlerinin artırılması hedefleniyor.

Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su olarak Cem Boyner, Türkiye'de yaşanan enflasyonun her kesimi olumsuz etkilediğini ve bu durumun sürdürülebilir olmadığını vurguladı. Ancak, ekonomi yönetiminin mevcut durumdan çıkış için doğru adımları attığına inandığını belirtti. Ekonomik politikaların, vatandaşlardan fedakarlık beklerken, bunun boyutu, süresi ve adil dağılımının önemli olduğunu dile getirdi.

KREDİ KARTI KULLANIMININ ÖNEMİ

Boyner, kredi kartı kullanımıyla ilgili olarak, nakit kullanımının azaltılmasının ve kayıt dışı ekonominin daraltılmasının önemine dikkat çekti. Kredi kartlarının, vergi gelirlerinin artırılması ve kamu finansmanının düzenlenmesi için etkili bir araç olduğunu vurguladı. Ayrıca, taksitli alışverişin Türkiye'de bir gerçeklik olduğunu ve kredi kartlarının bu ihtiyaca hizmet ettiğini belirtti.

Boyner, ülkenin ekonomik politikalarının seçim sonuçlarından bağımsız olarak devam edeceğine inandığını söyledi. Seçimlerin ve siyasi gelişmelerin ekonomik temeller üzerinde sınırlı etkisi olacağını ve asıl önemin, sağlam ekonomik politikaların uygulanmasında yattığını ifade etti.

Boyner'in açıklamaları, Türkiye'de ekonomik durumun iyileştirilmesi için kredi kartı kullanımının artırılmasının yanı sıra, ekonomi yönetiminin uyguladığı politikaların önemini vurguluyor.

Boyner, enflasyonun herkese zarar verdiğini ve bu sorunun üstesinden gelinmesi gerektiğini belirtirken, seçimlerin ekonomi üzerinde beklenen büyük bir değişim yaratmayacağını öngörüyor.

Yorumlar