Paşinyan'a suikast iddiası, muhalifler inanmıyor

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a yönelik suikast girişiminin son anda önlendiği belirtiliyor. Ülkedeki muhalifler ise Paşinyan'a inanmıyor.

Google Haberlere Abone ol
Paşinyan'a suikast son anda önlendi

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi’nin eski başkanı ve muhalif ‘Rodina’ partisinin lideri Artur Vanetsyan, Başbakan Nikol Paşinyan’a suikast hazırlığında olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Sputnik'in haberine göre, Artur Vanetsyan’ın avukatı Lusine Saakyan, müvekkilinin Paşinyan’a yönelik suikast hazırlığında olduğu şüphesi ile gözaltında olduğunu söyledi.

Facebook'tan açıklama yapan Saakyan, “Vanetsyan, Ulusal Güvenlik Servisi Soruşturma Dairesine davet edildi ve ‘Silahların yasadışı edinimi, satışı ve taşınması’, ’İktidar gaspına hazırlık’, 'Devlet adamı, siyasetçi veya kamuya mal olmuş kişilere yönelik tasarlanmış organize suikast hazırlığı’ maddelerine göre eylemde bulunduğu şüphesiyle gözaltına alındı” diye yazdı.

Kararın siyasi olduğunu savunan Saakyan, “Siyasi muhalifleri susturmaya çalışan ülke yetkililerinin fantezisi, Nikol Paşinyan suikastına hazırlık suçlamalarının ‘doğduğu’ noktaya ulaştı” ifadesini kullandı.

'ÇATIŞMA BÖLGESİNDEN SİLAH VE PATLAYICI DEPOLADILAR'

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi'nden yapılan açıklamada ise Paşinyan'a yönelik suikast girişiminin önlendiği belirtildi.

Açıklamada, “Hükümet karşıtı görüşlere sahip olan, Başbakanın dış ve iç politikaları ile hemfikir olmayan Sünik bölgesinin sakini A.M. adlı kişi, Karabağ’daki çatışma bölgesinde silah ve mühimmatın varlığından yararlanarak çok miktarda silah, cephane ve patlayıcıyı depoladı" denildi ve şu ifadelere yer verildi:

“Ayrıca söz konusu şahıs Ermenistan ve Karabağ'da faaliyet gösteren hükümet karşıtı görüşlere sahip parti liderleri, siyasiler ve yanlılarıyla iktidarı ele geçirmek için yasadışı olarak depolanan silah ve mühimmatın kullanılması, Başbakan'ın faaliyetlerini yasalara aykırı olarak hayatına son verilmesi ve hükümetin yetkilerini gasp edilerek sona erdirilmesi konusunda anlaşmaya vardı.”

'SUİKAST VE İKTİDARI GASP GİRİŞİM ENGELLENDİ'

“Hükümet karşıtı görüşlere sahip parti liderlerinin, politikacıların ve destekçilerinin eski üst düzey bürokratların bir devlet adamına suikast ve iktidarın gasp edilmesine yönelik girişim hazırlığında olduğu” iddia edilen açıklamada, “Hazırlıkta bulunulan ağır ceza suçları, Ulusal Güvenlik Servisi tarafından tespit edilerek önlendi” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamaya Rodina partisinin lideri Artur Vanetsyan'ın yanı sıra Cumhuriyetçi Parti'nin parlamentodaki eski grup başkanı Vagram Bagdasaryan, milliyetçi parti Taşnagsütün (Ermeni Devrimci Federasyonu) üyesi A.A. ve Sisian Gönüllü Müfrezesi komutanı A.M. gözaltına alındı.

Yorumlar